Delårsrapport: Framgångsrik riktad emission - Börskollen

Nyhet

Delårsrapport: Framgångsrik riktad emission

Delårsrapport: Framgångsrik riktad emission

Via en riktad nyemission av 12,3 miljoner nya aktier tillfördes bolaget ca 270 miljoner kronor före emissionskostnader. Flera nya svenska och internationella institutionella investerare samt vissa befintliga aktieägare tecknade sig i emissionen. Medlen ska användas till att finansiera bolagets löpande verksamhet och den fortsatta industrialiseringen av teknologi för termisk energilagring (TES) och Stirlingbaserade elproduktion, med målet att nå industriell serieproduktion under 2021. Under kvartalet fortsatte bolaget att teckna avsiktsförklaringar.

En avsiktsförklaring tecknades med ALEC Energy om 49 MW i Mellanöstern och Nordafrika och en tecknades med Atria Power om 65 MW i Indien. I början av fjärde kvartalet tecknades dessutom en avsiktsförklaring med JET Energy om 45 MW i fransktalande Afrika. Totalt har Azelio därmed tecknat avsiktsförklaringar motsvarande över 418 MW, vilket ger en god bas att bygga vidare från.

Efter periodens utgång genererade Azelio data som medför att energilagringssystems prestanda kan verifieras i enlighet med specifikationen om 13 kW uteffekt med en lagringskapacitet motsvarande 13 timmars elproduktion. Detta underlag bedöms tillräckligt för att Azelio ska kunna ingå avtal om mindre projekt och är således en milstolpe i systemets kommersialisering. Denna typ av data och formella verifieringsrapporter är verktyg för att göra projekt med Azelios teknologi belåningsbara, och kommer i detta syfte vara tillgängliga för kunder.

Inlägget Delårsrapport: Framgångsrik riktad emission dök först upp på IPO.se..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev