Hästkällaren har ingått avtal med Dividend Sweden AB om ägarspridning

Nyhet

Hästkällaren har ingått avtal med Dividend Sweden AB om ägarspridning

Hästkällaren har ingått avtal med Dividend Sweden AB om ägarspridning

Hästkällaren Rid Trav & Western AB (”Hästkällaren”) har idag ingått avtal om ägarspridning med Dividend Sweden AB, som liksom Hästkällaren är noterat på NGM Nordic SME. Avtalet, som är villkorat av bolagsstämmans beslut, innebär att Dividend Sweden genom en riktad nyemission om ca 2,5 MSEK förvärvar aktier i Hästkällaren, varefter dessa aktier delas ut till Dividend Swedens aktieägare. Genom transaktionen sker en ägarspridning som beräknas tillföra Hästkällaren ca 2 000 nya aktieägare. Dividend Sweden har även investerat 1,5 MSEK kontant i den riktade nyemission som kommunicerades den 25 november 2020.

Hästkällaren kommer att kalla till en extra bolagstämma för beslut om den riktade nyemissionen, med planerat stämmodatum kring månadsskiftet januari-februari 2021. Dividend Sweden kommer enligt sitt samtidiga pressmeddelande att genomföra ägarspridningen under första kvartalet 2021. Inlägget Hästkällaren har ingått avtal med Dividend Sweden AB om ägarspridning dök först upp på IPO.se..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev