Newton Nordic beslutar om företrädesemission av units om cirka 20,1 MSEK och offentliggör preliminära nyckeltal för juli – augusti 2020
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Newton Nordic beslutar om företrädesemission av units om cirka 20,1 MSEK och offentliggör preliminära nyckeltal för juli – augusti 2020

Styrelsen för Newton Nordic AB (”Newton Nordic” eller ”Bolaget”) har idag den 14 september 2020, villkorat av bolagsstämmans efterföljande godkännande, beslutat att genomföra en företrädesemission av högst 28 780 967 units (”Företrädesemissionen”). En (1) unit består av en (1) aktie och en (1) teckningsoption av serie TO7 (”Unit”). Teckningskursen för en Unit är 0,70 SEK, varigenom Bolaget vid full teckning i Företrädesemissionen skulle erhålla cirka 20,1 MSEK före emissionskostnader. För varje befintlig aktie i Bolaget erhålls en (1) uniträtt och två (2) uniträtter berättigar till teckning av en (1) Unit.

Teckningsperioden löper mellan 12 – 27 oktober 2020. Likviden från Företrädesemissionen ska primärt användas för produktutveckling för att möjliggöra för Bolaget att bli en helhetsleverantör och därigenom öka storleken på varje affär och nå ut till en kundgrupp som idag inte är aktuell för Bolaget. Företrädesemissionen är säkerställd till 70 procent genom teckningsförbindelser från samtliga i Bolagets ledningsgrupp om totalt cirka 0,3 MSEK och resterande del genom en garantiförbindelse från Formue Nord Markedsneutral A/S.

För att möjliggöra ytterligare kapitaltillskott och för att tillvarata eventuell överteckning i Företrädesemissionen kan styrelsen komma att besluta om en överteckningsemission som vid fullteckning initialt tillför Bolaget ytterligare cirka 4,2 MSEK (”Överteckningsemissionen”). Med anledning av Företrädesemissionen offentliggör Newton Nordic preliminära siffror avseende intäkter och rörelseresultat för perioden som avslutades den 31 augusti 2020. Kallelse till extra bolagsstämma för beslut om att godkänna Företrädesemissionen kommer att offentliggöras senare idag genom separat pressmeddelande.

Inlägget Newton Nordic beslutar om företrädesemission av units om cirka 20,1 MSEK och offentliggör preliminära nyckeltal för juli – augusti 2020 dök först upp på IPO. se.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från IPO.se

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt