Penser Access: ArcAroma – Finansiering säkerställd - Börskollen

Nyhet

Penser Access: ArcAroma – Finansiering säkerställd

Penser Access: ArcAroma – Finansiering säkerställd

Intäkterna i Q3 var 2,8 mkr, vilket var lägre än våra estimat. Avvikelsen beror på att vi hade räknat med intäkter under Q3 från försäljningen av en THOR-enhet till Oleificio Conti. Kostnadsbasen var ca 2 mkr högre än våra estimat vilket förklaras av kostnader relaterade till avyttringen av innehavet i OptiFreeze. Försäljningen av OptiFreeze-aktier gav 34 mkr efter lösning av krediter kopplade till innehavet. Försäljningen, tillsammans med nyemissionen tidigare under året, innebär att ArcAroma har en kassa om 36 mkr, vilket vi bedömer räcker tills dess att bolaget uppnår fritt kassaflöde på helår (2021e). Mot bakgrund av tillbakadragen guidning från bolaget justerar vi ned våra estimat.

För 2020e sänker vi försäljningsestimaten till 5 mkr (tidigare 11 mkr) och för 2021 sänker vi försäljningsestimaten till 47 mkr (56 mkr). Vi justerar EBIT för 2021e till 9 mkr (18 mkr) mot bakgrund av lägre intäkter och en marginellt uppjusterad kostnadsbas. Inlägget Penser Access: ArcAroma – Finansiering säkerställd dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev