Penser Access: Erik Penser Bank Momentumportfölj – Omviktning

Nyhet

Penser Access: Erik Penser Bank Momentumportfölj – Omviktning

Penser Access: Erik Penser Bank Momentumportfölj – Omviktning

Från den senaste omviktningen 26 maj 2020 till den omviktning vi gör nu har en likaviktad portfölj av Access-bolagen i Momentumportföljen avkastat +26%. Detta kan jämföras med OMX Småbolag som under samma period är upp 24%. Sedan start (sept 2017) har Momentumlistan avkastat 107%, vilket kan jämföras med OMX Småbolag som är +39%. Vi lyfter ut fyra bolag; Angler Gaming, OptiFreeze, Midsona och Upsales.

Dessa ersätts av Iconovo, Irisity, Redsense och Sensys. Även om vi ser fortsatt potential i de bolagen som utgår, ser vi högre potential kontra risk i de som ersätter. Inlägget Penser Access: Erik Penser Bank Momentumportfölj – Omviktning dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev