Penser Access: OptiFreeze – Stärkt balansäkning och nya estimat

Nyhet

Penser Access: OptiFreeze – Stärkt balansäkning och nya estimat

Penser Access: OptiFreeze – Stärkt balansäkning och nya estimat

Vi bedömer att OptiFreeze minst kan uppnå de uppsatta målen om 30 sålda maskiner 2020 – 2022. Vi bedömer även att bolaget har en hög prissättningsförmåga och kan generera högre royaltyintäkter än vad vi tidigare räknat med. Med anledning av det höjer vi intäktsestimaten. För 2021 gör vi bedömningen att bolaget kan generera försäljning om 57 mkr (28 mkr) och för 2022 134 mkr (76 mkr).

OptiFreeze riktade nyemission tillförde bolaget ca 25 mkr och medför att bolaget står väl förberett för att hantera en kommande kommersialiseringsfas.Vi ser att de ökade royaltyintäkterna stärker marginalerna och räknar med en EBIT-marginal om 28 % 2021 (19,2 %). Vår DCF-modell indikerar ett värde om 37 – 39 kr per aktie (29 - 31) kr. Vi ser hög potential till hög risk.  Inlägget Penser Access: OptiFreeze – Stärkt balansäkning och nya estimat dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiCept Technologies

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev