Peptonic ingår avtal om förvärv av majoritetsandel i Lune Group Oy och styrelsen avser att genomföra apportemission om ca 19,2 MSEK samt riktad nyemission om cirka 7,5 MSEK
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Peptonic ingår avtal om förvärv av majoritetsandel i Lune Group Oy och styrelsen avser att genomföra apportemission om ca 19,2 MSEK samt riktad nyemission om cirka 7,5 MSEK

Peptonic

Stockholm, 14 maj 2020 - Peptonic Medical AB (publ) (“Peptonic” eller “Bolaget”) har idag tecknat avtal om att förvärva en majoritetsandel av aktierna i Lune Group Oy (”Lune”), det finländska bolaget bakom menskoppen Lunetteâ. Transaktionen innebär att Peptonic förvärvar 60% av de befintliga aktierna i Lune för en köpeskilling om cirka 1,80 MEUR, motsvarande cirka 19,2 MSEK (baserat på Eurokurs 10,64). Köpeskillingen ska erläggas i form av nyemitterade aktier i Peptonic. Tillträdet beräknas genomföras under juni 2020 förutsatt att vissa villkor uppfylls.

Peptonic har vidare en köpoption som innebär att Peptonic har rätt att förvärva resterande aktier i Lune från Säljarna till samma värdering under en tre års period från Tillträdet. Peptonic har också åtagit sig att tillskjuta totalt 1,5 MEUR, motsvarande cirka 16,0 MSEK, till Lune genom att teckna nyemitterade aktier i Lune, varav hälften ska tecknas vid Tillträdet och hälften ska tecknas senast den 28 februari 2021. Efter förvärvet och nyemissionerna kommer Peptonic äga cirka 73 procent av aktierna i Lune.

Styrelsen i Peptonic avser att med stöd av bemyndigandet från årsstämman 2019 besluta om en apportemission av aktier till de nuvarande aktieägarna i Lune motsvarande cirka 7,9 procent av aktierna i Peptonic efter apportemissionen och nedanstående riktade emission, vilket utgör köpeskillingen för de befintliga aktierna i Lune. Betalning sker genom tillskjutande av apportegendom i form av befintliga aktier i Lune. Styrelsen avser vidare att, med stöd av bemyndigandet, besluta om en riktad nyemission om 7,5 MSEK motsvarande cirka 3,1 procent av aktierna (efter emissionen) i Peptonic till Vidarstiftelsen i syfte att delfinansiera kapitalinjektionen i Lune.

Vidarstiftelsen har också åtagit sig att lämna ett lån om 7,5 MSEK till Peptonic som utbetalas på Bolagets begäran under perioden 1 november 2020 till 28 februari 2021, med möjlighet att konvertera lånet till aktier i Peptonic. Inlägget Peptonic ingår avtal om förvärv av majoritetsandel i Lune Group Oy och styrelsen avser att genomföra apportemission om ca 19,2 MSEK samt riktad nyemission om cirka 7,5 MSEK dök först upp på IPO. se.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Peptonic Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Peptonic Medical

Mer från IPO.se

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt