Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Bästa

Bästa tipsen för att börja investera i aktier

Aktieinvesteringar ses idag som nästintill en nödvändighet för att bygga upp en förmögenhet. Men för nybörjaren kan aktieinvesteringar vara läskigt, särskilt om man inte har ett jättebra startkapital att börja med. Men investeringar behöver inte vara så skrämmande som det låter. Nedan följer några av de bästa tipsen för nybörjarinvesteraren.

Börja redan idag

Att bygga upp ett större kapital med hjälp av investeringar är ofta något folk tänker att de ska ta tag i om några år. I framtiden där de redan har en stabil ekonomi. Men faktum är att den bästa tidpunkten att börja investera är idag. Samtidigt måste man vara beredd på att ens investeringar kommer att resultera i förluster. Detta betyder inte att man gjort något fel. Faktum är att det betyder att man bör köpa ännu mer andelar eftersom aktierna då är billiga.

Sätt tydliga investeringsmål

Att sätta tydliga investeringsmål är ett nödvändigt steg för att se sina tillgångar stiga. Investeringsmål ser olika ut för olika personer, och det är viktigt att du har mål som passar dig och din ekonomi. Några kanske vill investera för att ha en handpenning på ett hus om några år, andra kanske vill ha pengar till ett bröllop nästa år. Du styr ditt liv och därför ska du sätta mål utefter dina drömmar.

Investera i det du tror på

När det kommer till aktieinvesteringar finns det en uppsjö av valmöjligheter. Det handlar dock inte endast om att investera i aktien som tycks haft bäst avkastning under längst period. Man bör också investera i det man faktiskt tror på. Nedan är några av de sektorer vars avkastningspotential ser lovande ut:

Förnybar energi: I och med den klimatkris vi står inför väljer allt fler företag att bidra med vad de kan. Förnybar energi är en sektor som endast tros växa sig större med åren, och därmed är aktieköp i denna sektor en bra idé.

Spelmarknaden: Onlinespel blir allt mer populärt, inte minst har man sett detta nu under corona. Således kan investeringar i spelbolag, spelutvecklare och så vidare innebära höga avkastningar om några år. Du kan kika in några lovande spelleverantörer hos www.spela.com/sv.

Följ utvecklingen

För att tjäna på dina aktieinvesteringar måste du köpa och sälja vid rätt tillfälle. Därför är det viktigt att följa olika aktiers utveckling på börser samt ta del av de aktietips som finns. Det finns gott om professionella sajter som delar med sig av inspiration till nya investeringsmöjligheter och aktietips för att nybörjarinvesterare så väl som proffs ska kunna lyckas med sina investeringar.

Automatisera investeringarna

När du börjat förstå aktier och dess utvecklingar kan det vara bra att automatisera så mycket av din investeringsprocess som möjligt. Detta innebär till exempel att du ställer in automatiska insättningar, pensionssparande och till och med lägger till automatiska månadsinvesteringar i din investeringsportfölj. Människor är lata till naturen och därför är det smart att se till att det mesta av investeringarna sker per automatik. Det är naturligtvis fortfarande viktigt att hålla koll på värdet för aktierna på respektive börser.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Populära ekonominyheter

Nyhetsbrev

Senaste nytt