Börskollen sponsrar investerartävling för aktieintresserade högstadie- och gymnasieelever

Nyhet

{newsItem.title}

Börskollen sponsrar investerartävling för aktieintresserade högstadie- och gymnasieelever

Är du intresserad av börsen och investeringar? Nu finns möjligheten att delta i Revenuirs investeringstävling och ha chansen att vinna över 10 000 kr  i prispengar! Tävlingen riktar sig primärt till högstadie- och gymnasieelever – men vem som helst är välkommen att delta!

Revenuir är ett initiativ startat av elever – för elever – med en målsättning att bidra till ett ökat intresse och kunskap kring ekonomi, investeringar och entreprenörskap.

Revenuir grundades 2020 och har kommit en lång väg sedan dess start på ett kafé i Helsingborg. Passionen för att upplysa unga entreprenörer mynnade ut i en tidning med sitt primära syfte att göra den till viss del ensidiga ekonomin spännande. Vi vänder oss främst till högstadie- och gymnasieelever som överväger en vidareutbildning inom ekonomi, men erbjuder utöver det artiklar på en simpel nivå som är läsbara för alla åldrar."

Mer kunskap om privatekonomi och börsen till "dagens ungdom"

Representanter kontaktade Börskollen och undrade om vi ville vara med och sponsra deras andra investerartävling, där elever under en månad får en möjlighet att bekanta sig mer med börsen och placera 100 000 kr i fiktiva pengar i olika aktier.

När vi blickar tillbaka till vår tid under högstadiet, vill vi minns att möjligheterna var tämligen begränsade, men en generell avsaknad av intresse och kunskap från skolans håll. Vi ställer oss därför positiva till denna typ av initiativ, där man tidigt får en möjlighet att bekanta sig med privatekonomi och finansmarknaderna.

Tänk om man hade varit klok nog att börja investera regelbundet på börsen redan när när man var 15 år gammal!? Tanken är minst sagt lockande!

Börskollen hoppas givetvis också att du som deltar i tävlingen ser en användning för vår kostnadsfria tjänst där du enkelt kan ladda ner vår nyhetsapp, skapa bevakningar för de aktier som du köper- och säljer i tävlingen och smidigt kan följa nyhetsflödet för dessa bolag/aktier.

Ett stort lycka till!

Mer information om tävlingen och anmälan

Nu kan du äntligen anmäla dig till Revenuirs investerartävling. Du tävlar om generösa priser men en prispott på över 10 000 kr. Anmälan är nu öppen och tävlingen pågår mellan 25e juni och 25e juli. Varje deltagare får 100 000 fiktiva kronor att investera och målet under denna månad är att uppnå högsta möjliga avkastning på dina pengar genom att köpa och sälja de bästa aktierna som du tror kommer stiga mest i värde. Du anmäler dig och deltar i vår tävling genom att skapa ett konto via knappen nedan. Må bästa aktieinvesteraren vinna!

  • Tävlingsperiod: 25 juni – 25 juli
  • Målsättning: Högsta möjliga avkastning.
  • Anmälan: Omgående och framåt via knappen nedan.
Läs mer och anmäl dig

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev