Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börskollen

Börskollen sponsrar investerartävling för aktieintresserade högstadie- och gymnasieelever

Är du intresserad av börsen och investeringar? Nu finns möjligheten att delta i Revenuirs investeringstävling och ha chansen att vinna över 10 000 kr  i prispengar! Tävlingen riktar sig primärt till högstadie- och gymnasieelever – men vem som helst är välkommen att delta!

Revenuir är ett initiativ startat av elever – för elever – med en målsättning att bidra till ett ökat intresse och kunskap kring ekonomi, investeringar och entreprenörskap.

Revenuir grundades 2020 och har kommit en lång väg sedan dess start på ett kafé i Helsingborg. Passionen för att upplysa unga entreprenörer mynnade ut i en tidning med sitt primära syfte att göra den till viss del ensidiga ekonomin spännande. Vi vänder oss främst till högstadie- och gymnasieelever som överväger en vidareutbildning inom ekonomi, men erbjuder utöver det artiklar på en simpel nivå som är läsbara för alla åldrar."

Mer kunskap om privatekonomi och börsen till "dagens ungdom"

Representanter kontaktade Börskollen och undrade om vi ville vara med och sponsra deras andra investerartävling, där elever under en månad får en möjlighet att bekanta sig mer med börsen och placera 100 000 kr i fiktiva pengar i olika aktier.

När vi blickar tillbaka till vår tid under högstadiet, vill vi minns att möjligheterna var tämligen begränsade, men en generell avsaknad av intresse och kunskap från skolans håll. Vi ställer oss därför positiva till denna typ av initiativ, där man tidigt får en möjlighet att bekanta sig med privatekonomi och finansmarknaderna.

Tänk om man hade varit klok nog att börja investera regelbundet på börsen redan när när man var 15 år gammal!? Tanken är minst sagt lockande!

Börskollen hoppas givetvis också att du som deltar i tävlingen ser en användning för vår kostnadsfria tjänst där du enkelt kan ladda ner vår nyhetsapp, skapa bevakningar för de aktier som du köper- och säljer i tävlingen och smidigt kan följa nyhetsflödet för dessa bolag/aktier.

Ett stort lycka till!

Mer information om tävlingen och anmälan

Nu kan du äntligen anmäla dig till Revenuirs investerartävling. Du tävlar om generösa priser men en prispott på över 10 000 kr. Anmälan är nu öppen och tävlingen pågår mellan 25e juni och 25e juli. Varje deltagare får 100 000 fiktiva kronor att investera och målet under denna månad är att uppnå högsta möjliga avkastning på dina pengar genom att köpa och sälja de bästa aktierna som du tror kommer stiga mest i värde. Du anmäler dig och deltar i vår tävling genom att skapa ett konto via knappen nedan. Må bästa aktieinvesteraren vinna!

  • Tävlingsperiod: 25 juni – 25 juli
  • Målsättning: Högsta möjliga avkastning.
  • Anmälan: Omgående och framåt via knappen nedan.
Läs mer och anmäl dig

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.