Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Zeptacoin

Zeptacoin rusade efter börsnoteringen – Följ den nya svenska kryptovalutan på börsen

Den 15 oktober börsnoterades Zeptacoin på kryptovalutabörsen BitMart. Zeptacoin är en svensk inflationsfri kryptovaluta med tydligt användningsområde och låg energiåtgång. Läs mer om hur du kan följa den svenska kryptovalutans börsresa.

Stort intresse för Zeptacoin i den inledande handeln

Intresset för Zeptacoin har varit stort under ICOn, inte minst bland svenska investerare. Efter några timmars handel på BitMart steg kursen som högst till 2,90 USDT. Detta kan jämföras med teckningskurser på 0,15-0,50 USD som svenska investerare har kunnat teckna Zeptacoin för.

Zeptacoin har symbolen ZPTC och handlas på BitMart gentemot USDT (Tether), en s.k. stablecoin som är knuten till och följer USD.

Kryptovaluta med användningsområde

Zeptacoin är en kryptovaluta med tydligt användningsområde – handel med musikrättigheter och NFTs. Användningen av Zeptacoin kommer att understödjas av Zeptagram och dess plattformar. Zeptagram bygger en struktur för en snabb kommande tillväxt med bland annat en kommande börsnotering av bolaget som kommer att ge stöd till användning av och efterfrågan på Zeptacoin. Dessutom har avtal skrivits med ytterligare en kryptobörs om en kommande dubbelnotering av Zeptacoin.

Inflationsfri valuta byggd på grön teknologi

Zeptacoin är en av de kryptovalutor som har ett bestämt tak på antalet coins. Det kommer inte att ges ut fler coins än de som är utgivna idag. Zeptacoin är en grön kryptovaluta som inte minas som Bitcoin eller Ethereum då den är uppbyggd på “stake of proof” – därmed använder Zeptacoin endast en bråkdel av energimängden (näst intill ingenting) jämfört med de stora kryptovalutorna.

Följ Zeptacoins utveckling

Med ett konto på BitMart kan du följa Zeptacoins utveckling och handla den svenska kryptovalutan samt andra kryptovalutor. Här hittar du mer information om hur du kommer igång med handel hos BitMart.

Ladda ner apparna från Zeptagram (App Store och Google Play) och BitMart (App Store och Google Play) för att följa kursen.

Dessutom kan du följa Zeptacoin och Zeptagram på Instagram, Facebook, Twitter och Telegram.

Artikeln har uppdaterats med aktuell information.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.


Nyheter om Zeptagram

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt