Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Hur

Hur placerar du ditt företags överskott? Prova fondroboten med högst avkastning

Vill du investera ditt företags vinst – för att plocka ut den längre fram? Fundler är den svenska fondroboten med högst riskjusterad avkastning sedan starten 2016. Nu tar Fundler nästa steg och erbjuder samma förvaltning åt företag.

“Det här är en produkt som har fattats för svenska företag. Med Fundler Företag vill vi hjälpa företagare att få avkastning på sin överlikviditet – utan krånglig administration och till en av marknadens lägsta avgifter”, säger Anna-Lena Wretman, VD på Fundler.


Anna-Lena Wretman, ny VD på Fundler, drivs av att göra bra investeringar tillgängliga för alla. Hennes erfarenhet är att många svenska företagare missar chansen att investera, och istället låter sin vinst förbli vilande på ett bankkonto.

Hos de traditionella bankerna är det ofta både krångligt och dyrt att få bra villkor och hjälp att placera företagets vinst. Att låta pengarna ligga på bankkontot kan kännas tryggt, men de sjunker med tiden i värde som en följd av inflationen”, säger hon.

Över 69 000 använder Fundler

Fundler lanserar nu en automatiserad företagslösning som gör det enkelt för företagare att investera på börsen. Fundlers fondrobot anpassar och optimerar fondsparandet efter önskvärd tidshorisont och risknivå – en tidsödande och svår uppgift att göra på egen hand.

Tjänsten till företag bygger på Fundlers väletablerade och snabbt växande investeringstjänst för privatpersoner som idag har över 69 000 användare. Di Digital har berättat om framgångarna i artikeln Svenska robotrådgivaren slår storfonderna på fingrarna.

“Fundler har drygt fem års förvaltningshistorik och dokumenterat högst avkastning bland likvärdiga konkurrenter. Nu vill vi ge alla företagare möjlighet att sätta sitt kapital i arbete. Vi gör det till en låg avgift och villkor som är anpassade för företagarens förutsättningar. Administration och skatterapportering automatiseras så det kan knappast bli enklare. Du slipper allt pappersarbete, har full insikt och kontroll – samtidigt som du kan ägna din tid åt annat”, säger Anna-Lena Wretman.

Högst riskjusterad avkastning

Förvaltningen sker med samma precision och urval av investeringsportföljer som för Fundlers ISK-produkt för privatpersoner. Skillnaden är att Fundler erbjuder företagsprodukten via en kapitalförsäkring (KF) genom sin samarbetspartner Futur.

Idag finns åtta portföljer med olika risknivå. Fundlers portföljförvaltare väljer ut fonderna baserat på ingående analys och erfarenhet.

Ulf Ahrner, medgrundare och förvaltningschef:

“Sedan starten har Fundler kunnat redovisa högst riskjusterad avkastning bland fondrobotarna*. Med riskjusterad avkastning menas avkastningen i förhållande till den risk man utsatt sitt sparande för. Med andra ord, man jämför portföljer och fonder i samma riskklass.”

Hur förklarar ni det goda resultatet?

“En anledning är hur vi byggt upp Fundler tekniskt, till exempel optimerar vi varje risknivå för sig. Oavsett nivå innehåller alltid våra portföljer en optimerad andel aktiefonder vilket ger högre avkastning över tid. En annan anledning är att vår fondrobot ombalanserar din portfölj regelbundet på individuell nivå – en avancerad teknik som vi är ensamma om. Det innebär att din portfölj ombalanseras när tillfället är gynnsamt för just din portfölj”, förklarar Ulf Ahrner.


Ytterligare en framgångsfaktor är att Fundler erbjuder professionell förvaltning helt utan provisioner, menar Ulf Ahrner.

Vi tar bara betalt genom ett tydligt förvaltningsarvode. De provisioner som vanligtvis skulle ha gått till oss som rådgivare investerar vi tillbaka direkt till kunderna.”


*Källa Morningstar: Jämförelse av Fundlers portföljer Global Framtid Potential och Smart Index potential mot likvärdiga konkurrenter efter avgifter och kickbacks under tidsperioden 2019/01/01 - 2021/11/30

Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt