Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Hur

Hur outsourcing av löner kan hjälpa företaget

Den största och viktigaste kostnaden i ett företag är ofta lön och ersättningar till personal. Felaktig hantering av löner kan dessutom påverka relationen mellan anställda och företaget. Löneadministrationen måste hanteras korrekt och effektivt, men det är inte alla som har en optimal lösning. Många företag kan tjäna på att outsourca löneadministrationen.

Mindre företag har inte alltid råd att heltidsanställa en person som bara arbetar med löneadministration. En enda anställd gör dessutom att det blir sårbart, för blir den anställda sjuk eller frånvarande under en längre tid så finns det ingen som sköter administrationen. För små företag kan outsourcing av löner vara en mer kostnadseffektiv strategi, men det kan även vara ett bra alternativ för större företag som vill fokusera på kärnverksamheten och minska administrativt arbete. Att kunna behålla fokus på kärnverksamheten kan leda till mer intäkter.

En av fördelarna med att outsourca löneadministrationen är att företaget inte behöver investera i system och betala löpande kostnader för underhåll, drift och support. Det kan vara dyrt för företag att ha egna system och hålla dem uppdaterade.

Moderna och välrenommerade löneadministratörer har har ofta en digital systemplattform som gör det enkelt att samarbeta och som tar bort behovet av ett eget system för lönehantering. Ett exempel är löneadministratören Bokoredo som har en helt digital plattform och ett lönesystem som kan integreras med de flesta förtidssystem. De arbetar endast med molnlösningar och med egenutvecklad IT för att kunna erbjuda smidig hantering av tider, avvikelser och attest.

En av de största fördelarna med outsourcing av löner är att man slipper hålla reda på alla regler kring föräldraledighet, semester, vabbning och flextider. Som löneadministratör måste man även hantera olika kollektivavtal, förändrade myndighetskrav, tidrapporter och reseräkningar. Sker det några misstag så uppstår det tidskrävande administrativa problem och många anställda kan bli missnöjda om det blir problem. Dessutom kan det uppstå många extra kostnader som exempelvis förseningsavgifter och övertidsersättning för anställda som måste rätta till misstagen.

Ett tips är att räkna ut hur lång tid det tar för löneadministrationen i företag och jämföra den faktiska kostnaden med hur mycket det kostar att outsourca löner. En annan kostnad som också måste räknas med är hur mycket system och uppdateringar kostar, samt kostnaden för utbildningar som krävs för att hålla kunskaperna aktuella. Genom outsourcing så behöver inte egen personal utbildas löpande och personerna som hanterar outsourcad löneadministration är alltid uppdaterade på vilka regler och lagar som gäller. Hög kvalitet och kompetens är därför en garanti.

Om ett företag väljer att outsourca, så måste det finnas en kontaktperson i företaget som följer upp leverans, samarbete och all kontakt med outsourcingföretaget. Många företag som erbjuder outsourcing har även andra tjänster som kan komma till nytta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.