Nyhet

Fler

Fler pressmeddelanden i Börskollen – beQuoted som ny leverantör

Vi har nu samlat in pressmeddelanden från börsnoterade bolag i tjänsten i strax över ett år. När vi lanserade pressmeddelanden i Börskollen blev funktionen snabbt populär bland våra användare i allmänhet och "börsnördarna" i synnerhet.

Stora nyheter kopplade till ett börsnoterat bolag föregås ofta, men inte alltid av ett pressmeddelande som företaget själv släpper på marknaden av regulatoriska skäl. Därav brukar dessa ofta komma ut lite snabbare än nyheten som följer därefter och som ska skrivas av en redaktör på någon av dom stora nyhetsbyråerna eller medierna där ute.

Därför blev detta en uppskattad funktion av våra mest aktiva användare där vi snabbt kan leverera förstahandsinformation direkt till appen, via en pushnotis, bara sekunder eller minuter efter ett pressmeddelande går ut.

Det finns flera kommunikationslösningar för börsnoterade bolag att ansluta sig till för att hantera utskick av pressmeddelanden och finansiell information varav dom största i Sverige är (utan inbördes ordning):

  • Cision
  • GlobeNewswire
  • MFN
  • beQuoted

Vi har sedan tidigare haft Cision, GlobeNewswire och MFN anslutna till oss så det är med glädje vi nu kan säga att även beQuoted har anslutit sig som källa 🥳. Vi täcker nu en majoritet av bolagen på den svenska börsen och kan leverera dessa pressmeddelanden direkt till er användare via appen eller för att läsa på  vår web.

Några av dom nya bolagen som kommer från beQuoted och där vi kommer kunna leverera pressmeddelanden till er användare är: Cibus Nordic, Eolus Vind, AAC Clyde Space, Cell Impact, Arcane Crypto, Coegin Pharma, Acconeer, Vestum, Ferroamp, Mavshack och många fler.

Detta var en liten update från oss i Börskollen-teamet och vi önskar er en fortsatt bra vecka på börsen!

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt