Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Sista

Sista chansen att teckna aktier i Nordens ledande esport- och gamingbolag

Fragbite är verksamma inom både mobilspel och e-sport. Vid sidan av att vara ledande inom e-sport i Norden har företagsgruppen 17 mobilspeltitlar och drygt 50 medarbetare, som inte bara arbetar på huvudkontoret i Stockholm, utan även på kontoren i Alexandria och Paris. De har även Alexander ‘The Mauler’ Gustafsson som ägare.

”Verksamheten går bra”, konstaterar Stefan Tengvall, som är vd för Fragbite Group.

Fragbites proformaomsättning för kvartal 1 2021 uppgick till 22.3 MSEK, och gruppen redovisar en proforma EBITDA om 3.4 MSEK efter justering för engångsposter under samma kvartal. Företaget är kassaflödespositivt.

Fragbite Group är på väg att listas på Nasdaq First North och gör i samband med det en kapitalanskaffning på 15 MSEK, som kan utökas med ytterligare 5 MSEK. Dessutom har bolaget genomfört en riktad nyemission på 25 MSEK.

Uttalad förvärvsstrategi

De tillförda pengarna ska användas för att driva på tillväxten i Fragbite ytterligare.

”Vi har en uttalad förvärvsstrategi. Vi ska köpa fler bolag inom såväl mobilspel som e-sport.”

Bolagets VD Stefan Tengvall är en bevisad entreprenör både vad gäller att bygga och sälja bolag. Bland annat framgångsrika bredbandsföretaget Ownit samt varit med och drivit upp företagen Open Infra och Scrive.

E-sport

Bolaget är idag ett av Nordens ledande e-sportsmediabolag uppbyggt på fyra olika affärsområden. Fragbite är experter på att engagera den svårnådda målgruppen gamers genom skräddarsytt innehåll och produktion i olika former.

Tillsammans med modiga annonsörer har Fragbite vunnit flertal priser inom kommersiell kommunikation, bland annat 50 W samt Stockholm Media Week Grand Prix.

Egna mobilspelmotorer

Stefan Tengvall berättar att de har skalbara spelmotorer där de kan återanvända koden. Han ger exempel där ett befintligt MMA manager-spel kan bli ett street manager-spel på samma kodbas och sedan ändra grafiken i spelet.

”Det ger oss möjlighet att lansera nya titlar kostnadseffektivt.”

Alexander ‘The Mauler’ Gustafsson ägare

MMA-stjärnan Alexander Gustafsson är en av bolagets första ägare och har varit med bolaget i över fem år. Han har varit bollplank när Fragbite utvecklat sitt MMA manager-spel.

”Han har i synnerhet hjälpt till att göra rörelserna i spelet så verklighetstrogna som möjligt. Men har också varit ett bollplank för våra utvecklare kring turneringar och hur de ska bygga koncepten i spelet för att de ska bli så attraktivt som möjligt.”

Erbjudandet i sammandrag

Publik nyemission i Fragbite Group AB (publ). Skills Corporate Finance är finansiell rådgivare i samband med Erbjudandet. Välkommen att teckna via länkar nedan.

  • Emissionsvolym: Omfattar högst 3 750 000 nyemitterade aktier.
  • Teckningskurs: 4,00 SEK per aktie. Courtage utgår ej.
  • Teckningsperiod: 22 juni till 6 juli 2021.
  • Minsta teckningspost: Minst 1 375 aktier, motsvarande 5 500 SEK, därefter i jämna poster om 25 aktier.
  • Övrigt: Förutsatt att Erbjudandet fulltecknas kommer bolaget att tillföras en emissionslikvid om 15,0 MSEK före avdrag före transaktionskostnader. Bolagets styrelse har möjlighet att utöka Erbjudandet genom en utökningsoption bestående av ytterligare 1 250 000 aktier som kan tillför Bolaget ytterligare cirka 5,0 MSEK.
Teckna hos Avanza Teckna hos Nordnet Anmälningssedel Teaser Bolagsbeskrivning

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Fragbite

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt