Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nu

Nu samlar vi blankningspositioner, 54x snabbare pushnotiser och ny milstolpe; 200 000 användare

Det har varit full fart på börsen under året och vi på Börskollen har inte legat på latsidan. Trots detta kommer vi lägga i en än högre växel under 2022 för att ge er användare ännu fler och bättre funktioner. Här sammanfattar vi några av de senaste uppdateringarna vi har gjort under den senare delen av 2021!

200 000 nedladdningar av appen 🎉

Vi vill börja med att berätta om vår senaste milstolpe som nåddes här i dagarna där vi nådde över 200 000 nedladdningar av appen för Android och iOS. Vi är otroligt glada för förtroendet hos er användare och all feedback ni kommer med. Det hjälper oss bli bättre och ger er en bättre tjänst i slutändan. Med detta vill vi säga tack!

Blankning – Ny vertikal i Börskollen

För att komplettera insynshandel, som vi idag redan samlar in från Finansinspektionen, har vi nu tagit in blankning i tjänsten också. Vi samlar alla blankningspositioner rapporterade till FI som överstiger 0,5 % på den svenska börsen. Detta blir ytterligare en "vertikal" som vi ansluter till bolagsbevakningen i tjänsten.

Vi tycker det känns väldigt roligt  att kunna erbjuda er detta till vårt tidigare utbud av: Nyheter, bloggar, videos, pressmeddelanden, analyser, insynshandel och numera alltså även blankning – allt för att förenkla för er användare att navigera er på börsen och för era favoritbolag specifikt!

Än så länge finns detta tillgängligt på vår web men uppdaterade appar kommer att släppas här i början på året så att ni även kan få automatiska pushnotiser när blankningspositoner förändras.

Förbättrad insynshandel

Vi har sett över vår inläsning av insynshandel från Finansinspektionen och med det gjort en del förbättringar. Det visas nu tydligare när korrigeringar har gjorts i tidigare rapporterad insynshandel. Vi har även börjat visa totalsumman för insynstransaktioner på webben där detta är möjligt. Detta är något som kommer till apparna i nästa release i början på 2022.

54x snabbare pushnotiser ⚡

Snabbare pushnotiser är något som ni användare har efterfrågat – och snabbare pushnotiser är vad ni får! Med snabbare pushnotiser menas den tiden från att ett pressmeddelande (eller en nyhet) släpps tills att det plingar till i din telefon.

Vi har flera hundratusen skapade bolagsbevakningar av er användare och levererar tiotusentals pushnotiser varje dag, därför kunde det tidigare bli viss fördröjning vid rapportperioder eller hög nyhetsaktivitet för populära bolag. Detta är alltså numera avhjälpt och kraftigt förbättrat!

I mitten på december släppte vi en stor ombyggnation och uppdatering av vårt system som levererar pushnotiser och har uppmätt en snittförbättring på 54 gånger snabbare leveranser av pushnotiser. Detta känns toppen att lösa då ni är många som har efterfrågat just detta. Ingen uppdatering av appen krävs och detta ligger live i detta nu.

Fler guider med investeringsteman för inspiration

Under framförallt slutet på året har vi byggt allt fler och lite matigare artiklar där vi går igenom olika typer av investeringsteman som t.ex Investmentbolag eller Techbolag.

Tanken är att dessa ska fungera som stöd och inspiration när du söker nya case eller behöver nya idéer på bolag och branscher att ge dig in och läsa mer om. Det finns redan nu ett tiotal olika temaartiklar och fler är på gång. Du hittar dessa i huvudmenyn på webben under Investera > Teman.

Det finns även ett antal andra matiga guider som fokuserar på andra teman. Vi har under 2022 ambitionen att addera till fler intressanta guider, inom fler områden (fonder, kryptovalutor, sparande, genomgång av olika sparrelaterade tjänster etc). Låt oss gärna veta om ni skulle önska någon specifik guide framöver!

Tack för 2021 – Nu blickar vi framåt mot 2022

Med det sagt vill vi passa på att tacka alla er fantastiska användare, läsare, providers, samarbetspartners och kunder för ett riktigt grymt 2021. Vi ser fram emot kommande år tillsammans med er alla!

/Team Börskollen

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt