Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

I

I hetluften - möjlighet till pre-IPO investering

Luftrenarföretaget Livsdal genomför ytterligare en nyemission om upp till 5,8 miljoner kronor till kursen 100 kronor per aktie.

Bolaget ska använda emissionslikviden för att säkerställa bolagets fortsatt snabba expansion – inte minst med tanke på den stora efterfrågan på luftrenare som covid 19-pandemin inneburit. Företaget meddelar också att man avser att notera Livsdals aktie inom 12 till 18 månader.

Livsdal har redan genomfört två mindre emissioner under 2020 på totalt 2,5 miljoner kronor till kursen 85 kronor per aktie. Dessa nyemissioner och den nu aviserade nyemissionen ligger inom ramen för en så kallad EU-emission, vilket innebär att prospektet ej är föremål för granskning och godkännande av finansinspektionen.

Teckna med BankID
Coronapanedemin har inneburit att intresset för ren luft på kontor ökat kraftigt. Något som gynnat Livsdal, eftersom vi använder marknadens bästa filter för luftrening. För att kunna dra nytta av den kraftiga ökningen på våra luftrenare behöver vi ytterligare expansionskapital. Vi har sålt för lika mycket de senaste fyra månaderna som under föregående sex år.

Detta säger Tobias Murray, och fortsätter:

Tobias Murray, VD och grundare Livsdal.

Dessutom har vi gjort om affärsmodellen till en prenumerationstjänst på ren luft, vilket innebär att vi hyr ut våra luftrenare, något som är mer kapitalkrävande. Samtidigt ökar förutsägbarheten i våra kassaflöden och vår lönsamhet förbättras ytterligare.

Efterfrågan stor även utanför Sverige

Livsdal har det senaste halvåret byggt upp en säljorganisation på sju personer, vilket gör att bolaget nu har tio anställda. Efterfrågan är stor inte bara i Sverige, utan intresset från utländska potentiella kunder har tilltagit rejält. Under 2021 planerar bolaget att expandera till andra storstäder som London, München och Berlin. Det är alla städer som har stora problem med luftföroreningar.

Vi märker en stor skillnad på vad man efterfrågar i dag jämfört med tidigare. Då var man inte så noga med vilken luftrenare man valde. Nu ska man ha den renaste luften. Det gynnar Livsdal, och när vi nu hyr ut våra luftrenare går det lättare att komma till avslut.

Förklarar Tobias Murray.

Livsdal använder certifierade och individuellt kontrollerade HEPA-filter H13. Det är samma som i kärnkraftverk och på sjukhus och infektionsavdelningar.

Erbjudandet i korthet

Publik nyemission i Livsdal Sverige AB (publ.). Hagberg & Aneborn Fondkommission AB är bolagets emissionsinstitut i förestående publika nyemission. Teckna via nedan länkar.

  • Emissionsbelopp: Nyemissionen omfattar högst 58 000 aktier och uppgår till högst 5,8 Mkr.
  • Teckningskurs:100 kr per aktie.
  • Teckningsperiod: 10 november 2020 – 24 november 2020.
  • Teckningspost: Minsta post 200 aktier, därefter poster om 100 aktier.
  • Övrigt: De nya aktierna motsvarar 9,88 procent av företaget efter emissionen.
Teckna med BankID Anmälningssedel Informationsmemorandum

Investerarträffar

På grund av rådande omvärldssituation kommer vi inte samla till några större möten utan istället ha telefonmöte med alla som önskar det. Maila till info@livsdal.com så bokar vi in en tid. Du kan även lyssna på grundarna Tobias och Andreas Murray på bolagets hemsida.

Besök Livdals hemsida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Artikeln är framtagen i samarbete med Livsdal.

Nyheter om Livsdal Sverige

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.