Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Senaste

Senaste nytt från Börskollen - Full fart framåt!

Det har varit en minst sagt kaotisk start på det nya decenniet, där 2020-talets inledande kvartal kommer att gå till historieböckerna i en rad olika avseenden. I denna artikel kommer vi dock inte att fördjupa oss ytterligare i alla de skeenden som rör de finansiella marknaderna, utan istället ge alla er fantastiska Börskollen-användare en kort uppdatering om tjänsten som helhet med fokus på vårt löpande utvecklingsarbete; full fart framåt!

Tillbakablick 2019

På grund av en rad olika omständigheter stod dessvärre utvecklingsarbetet mer eller mindre helt still under 2019. Börskollen som tjänst har förvisso snurrat på, och totalt antal appnedladdningar har ökat, men nyutveckling och förbättringsarbete har helt lyst med sin frånvaro. Under 2020 har det dock blivit ändring på det!

Bibehållen målsättning

Vår målsättning är densamma som när tjänsten lanserades under 2015;

“Börskollen är en tjänst som samlar nyheter och annan börsrelaterad information i ett och samma flöde - allt för att underlätta för dig som börsintresserad att hålla koll på nyhetsflödet i allmänhet och dina favoritbolag/aktier i synnerhet.”

I dagens uppkopplade samhälle finns det ett väldigt stort, ofta överväldigande, informationsflöde och där hoppas vi att Börskollen kan fylla en funktion och underlätta för dig som börs- och ekonomiintresserad med att hålla dig uppdaterad utan att det tar för mycket tid i anspråk. Vi kommer att fortsätta addera fler och nya typer av informationskällor så att Börskollen blir en ännu mer relevant “samlingshub” för börsrelaterad information av olika slag.

Nysatsning 2020...

Nytt år, och dessutom nytt decennium, innebar en rejäl kickstart för Börskollen. Under det gångna kvartalet har vi genomfört en rad större uppdateringar och förbättringar av tjänsten. Nedan beskriver vi några av dessa:

Uppdatering av vår hemsida; Vår hemsida har fått nytt utseende och bättre struktur med olika menyval. Hemsidan har historiskt inte fått så mycket “kärlek” då appen sedan start har varit vårt huvudsakliga fokusområde, men vi märker alltjämt ett ganska stort intresse och en ökande mängd trafik, inte minst efter vårt senaste “facelift”. Läs också mer nedan om hur vi ämnar fortsätta att vidareutveckla hemsidan framöver.

Uppdatering av vår app (både iOS och Android); Om du ej redan har uppdaterat till vår senaste version av appen rekommenderar vi starkt att du gör det! (Finns i både Google Play och App Store) Vi har gjort en hel del förbättringar i appen. Du finner en ny meny och kan nu också hitta både blogg- och videoflöde under “Upptäck”. Vi understryker att det bara rör sig om en första uppdatering, och att det kommer komma fler med ytterligare förbättringar och funktioner framöver.

Nytt uppskattat bloggflöde; Utöver rena nyheter har vi lanserat vårt nya bloggflöde där ett tiotal kända börsbloggare redan finns representerade. Vi har fått väldigt positiv feedback på detta och skaran av tillgängliga bloggare kommer givetvis att växa ordentligt över tid. Det finns enormt mycket kunskap där ute i blogg-Sverige och det är kul att på ett smidigt vis via vår plattform kunna förmedla denna information till våra användare (med tillhörande bolagstaggning, pushnotiser etc).

Förbättring av vår algoritm för bolagstaggning; Vi har lagt en stor mängd timmar på att gå igenom hela vår databas över bolagstaggar i syfte att rensa samt förbättra algoritmen för taggning. Vi understryker att vi primärt fokuserar på noterade bolag i Sverige samt de övriga nordiska marknaderna, men att det även finns tagging/bevakning för några av de mer populära utländska bolagen/aktierna. Vi upplever en mycket stor förbättring sedan uppdateringen gjordes och lyckas nu matcha och tagga betydligt fler bolag och samtidigt få klart färre “feltaggningar”.

Förbättring av vårt videoflöde; Nu körs vår algoritm för bolagstaggning även i vårt videoflöde, vilket innebär att vi kan hitta/tagga upp de bolag som finns omnämnda i beskrivningen för respektive video (och på så vis kunna knyta videon till en specifik bolagssida samt skicka ut en pushnotis i det fall du bevakar det specifika bolaget).

...och vägen framåt

Utöver ovanstående finns ytterligare en lång lista av mindre uppdateringar och förbättringar som hittills har genomförts. Inte kommer vi heller att slå av på takten framåt, utan har en proppfull "backlog" med idéer som vi ämnar göra till verklighet under 2020 och framåt! Här är några av de planer vi har;

Huvudflöde; I samband med nästa uppdatering av vår hemsida/app kommer vi slå samman de separata flödena (nyheter, bloggar och videos) till ett samlat huvudflöde i syfte att ge ett mer heltäckande informationsflöde. Som användare kommer man givetvis att ha möjlighet att själv skräddarsy sitt nyhetsflöde och välja de källor man vill erhålla nyheter/bloggar/videos ifrån.

Fler nyhetskällor; Vi kommer givetvis att fortsätta fylla på med fler spännande bloggare och förhoppningsvis också med ytterligare några nya nyhets- samt videokällor.

Eget nyhetsflöde; Denna artikel utgör startskottet för vårt egna artikelflöde. Inledningsvis blir det mesta sporadiska uppdateringar men på sikt kommer vi även att köra igång med spännande intervjuer, temakrönikor och annat av intresse.

Fortsatt utveckling av våra bolagssidor; En bolagssida är en samlingssida med information som är relaterad till det aktuella bolaget. Vartefter vi fyller på med fler källor och nyheter kommer också bolagssidorna att erbjuda mer samlad information om respektive bolag. Vi för också dialog med en rad samarbetspartners i syfte att kunna förbättra denna yta med ytterligare relevant information och data för respektive bolag.

Nyhetsbrev; Vi kommer senare under året också att komma igång med vår e-postkommunikation till våra drygt 50.000 nyhetsbrevsprenumeranter. Tanken även här är att följa vår målsättning och sträva efter att filtrera fram det mest läsvärda och aktuella ur det stora informationsflödet som finns där ute samt att därtill komplettera med eget innehåll i form av intervjuer, krönikor, erbjudanden och dylikt. Stay tuned!

Inloggning på hemsidan; På sikt är tanken att man som användare, precis som i vår app, ska kunna logga in på vår hemsida och därmed skräddarsy sitt informationsflöde med de källor man vill/ej vill följa (dvs. de specifika inställningar som nu endast kan göras i vår app ska även gälla/kunna göras på vår hemsida).

Vi vill gärna ha er feedback

Vi vill givetvis mer än gärna höra från er vad ni saknar i Börskollen. Om ni har några idéer till förbättringar eller utveckling av ny funktionalitet får ni mer än gärna höra av er till oss på e-post: info@borskollen.se. Glöm heller inte att gilla/följa oss i våra sociala medier (Twitter, Facebook och Instagram).

Om ni inte redan använder vår nya app, läser ni mer och laddar ner den via den här länken. Appen finns för både iOS och Android och är helt gratis!

Vi önskar er alla en riktigt glad påsk!

/Börskollen-teamet

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.