Stor boktävling med chans att vinna de perfekta julklapparna - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Stor boktävling med chans att vinna de perfekta julklapparna

Trots att det fortfarande är grått och trist ute kryper den glada juletiden allt närmare - och det börjar bli hög tid att fundera på årets julklappar. Vad passar då bättre än att ge dina nära och kära en bok fylld med värdefull börsrelaterad kunskap inför det nya året? Tre populära (börs)författare har varit generösa nog att skänka ett par ex av sina senaste böcker till Börskollens stora boktävling. Nedan läser du mer om böckerna och tar del av tävlingsreglerna.

Tävlingsregler

1) Besvara frågan; “Vilken blir stängningskursen för OMXS30-indexet fredagen den 27/11 kl. 17.30?” (svara med två decimaler, t.ex “1836,08”).

När? Ditt svar ska vara oss tillhanda senast onsdagen den 25/11 kl. 22.00.

Hur? Skriv ditt svar som en kommentar till tävlingsinlägget som vi har delat via antingen Instagram, Twitter eller Facebook (alternativt via e-post). Endast ett svar per person.

2) Ladda gärna ner vår app Börskollen, dela och tagga gärna en vän som du tycker borde läsa någon av böckerna.

De sex vinnarna koras efter fredagens börsstängning och kommer att kontaktas kort därefter för leverans av böckerna. Om det blir fler än sex lika svar/vinnare sker slutligt urval via lottning (och de olika böckerna slumpas till de sex vinnarna).


Nedan kort om respektive bok och en “julklappsmotivering” från dess författare;

Investeraren - Allt du behöver veta om finansmarknaden


Författare: Jonas Berhardsson
Twitter: @cj_bernhardsson
Blogg: Investeraren.se
Läs mer om boken (och beställ som julklapp): Investeraren.se

Varför tycker du att din bok är en bra julklapp?
– Det är den enda heltäckande svenska investerarboken. Den fungerar både för dig som är nybörjare och för dig som kan lite mer. En bra investerare har kunskap om hur företag och finansiella marknader fungerar, från affärsmodeller till flockbeteende. En bra investerare förstår hur värden skapas över tid och att marknader ibland är emotionellt styrda. Boken innehåller alla de verktyg du behöver för att bli en bra investerare.

Om boken:
“En heltäckande handbok för både investeraren och tradern. Lär dig fundamental och teknisk analys från grunden, företagsanalys, hur marknaden fungerar, börspsykologi och hur man investerar som proffsen.

Boken ger dig förståelse för hur konjunktur, förväntningar, finans och penningpolitik påverkar börsen. Du lär dig hur finansiella marknader fungerar (och inte fungerar) och får veta mer om historiska bubblor och krascher från holländska tulpanlökar på 1600-talet till it-bubblan och Lehman Brothers.

Du får omfattande kunskaper om aktier, obligationer och derivat. Här finns utförliga förklaringar av fundamental och teknisk analys, affärsmodeller, investerarens psykologi och olika placeringsstrategier. Du lär dig tolka bokslut och nyckeltal, hur man hittar de bästa aktierna, minskar riskerna och undviker fallgroparna.

Investeraren publicerades första gången 1996 (med titeln Tradingguiden). Boken har blivit en klassiker och ett standardverk för många investerare genom åren.”

Börspsykologi – så blir du en bättre investerare


Författare: Christofer Andersson
Twitter: @don_crisse
Blogg: Fermentumvitae.blogspot.com
Läs mer om boken (och beställ som julklapp): Pug.se

Varför tycker du att din bok är en bra julklapp?
– Du kan vara hur duktig som helt på att analysera nyckeltal och räkna på framtida kassaflöden, vinster, marginaler et cetera, men dessa kunskaper spelar föga roll om du inte har psyket att stå fast när Mr. Market, tillfälligt(?), har en annan åsikt. Genom att lära känna dig själv och vilka fällor som hjärnan lurar dig i kan du agera proaktivt och således undvika misstag och med det nå en högre och bättre avkastning.

Psykologin finns inte bara vid själva köp- och säljknappen, utan även under analysfasen. Hur kan du undvika att utsättas för allt från konfirmationsbias till skotomisation? Hur undviker du att ständigt bli offer för din kognitiva dissonans?

“If You can’t control Your Emotions, You Can’t Control Your Money”.

Om boken:
“I Börspsykologi presenteras komplicerade metoder på lättillgängliga och övergripande sätt – enkla för alla att ta till sig. Kapitel för kapitel går den igenom viktiga psykologiska parametrar såsom självkänsla, mindset, belöningssystem och flockbeteende och guidar på ett mycket pedagogiskt sätt läsaren i att förstå sig själv, marknaden och därmed nyckeln till mer lyckade investeringar.

Boken riktar sig till alla som investerar i någon form, men vänder sig lite extra till den som är grön på börsen och ofta upplever sig begå misstag och ta fel beslut grundade på känslor och andra psykologiska faktorer som med rätt kunskaper går att styra över.

Författaren Cristofer Andersson, själv aktiv investerare, insåg tidigt att investeringar handlar minst lika mycket om psykologi som nyckeltal och siffror. När man förstår att det är exakt samma psykologiska mekanismer som gäller på börsen som i andra sfärer kan man effektivt undvika de vanligaste fällorna och bli en framgångsrik investerare. En lättillgänglig och pedagogisk guide till bättre investeringar.”

Min vinnande väg - Bli rik på aktier

Författare: Arne “Kavastus” Talving
Twitter: @Kavastu
Blogg: Kavastustrender.se
Läs mer om boken (och beställ som julklapp): Sternersforlag.se

Varför tycker du att din bok är en bra julklapp?
– Till en ringa kostnad ger man bort en framtida förmögenhet. Boken lär ut hur man förvaltar bättre än börsindex år efter år. Med ränta-på-ränta-principen blir det en extrem exponentiell utveckling i pengar; kan man få något finare i julklapp än den kunskapen?

Om boken:
“Följ med på Kavastus vinnande väg. Arne “Kavastu” Talving är en av Sveriges mest kända aktieprofiler från utbildningar, som författare och flitig tänkare på sociala medier. Arne har utvecklat en alldeles egen strategi för att nå framgång med sina aktieplaceringar – Kavastus Trender. Med den har han 12 år i rad lyckats slå börsindex med god marginal.

I boken berättar Arne hur han upptäckte att tillvaron som vanlig aktiesparare, när han gjorde som alla andra, inte gav tillräckligt. Och hur han då utvecklade sin egen strategi. En vinnande väg till ekonomisk frihet.

Läs och lär av Kavastus enastående framgångar på börsen. Många av råden är enkla att ta till sig. Andra kräver lite mer engagemang och intresse. Men en sak är säker. Du är välkommen att följa med på Kavastus vinnande väg att bli rik på aktier.”

De båda exemplaren är dessutom signerade!

Förtydligande: tävlingen är framtagen av Börskollen och de tre författarna har inga övriga kopplingar till varandra eller samarbeten av något slag.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev