Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Bli

Bli delägare i bolaget som gör sugrör av svensk vass

Raws vill minska vår konsumtion av plats i samhället – detta genom att tillverka sugrör av svensk vass. Nu har du möjlighet att vara med på bolagets resa att förändra en hel bransch. Över 700 nya delägare har hittills investerat och man är just nu i sluskedet av sin kapitalanskaffningsrunda. Välkommen att bli delägare för en bättre planet – ett strå i taget!

Plastens tid är kommen...

Det förbrukas orimligt många sugrör – något som bidrar till att förstöra vår planet. Bara i USA slänger man över 300 miljoner sugrör per dag och man räknar med att varje person i Europa konsumerar över 50 sugrör per år. Det blir nästan 30 miljarder sugrör per år bara i Europa!

Engångsplast förbjuds runt om i världen just nu. EU fasar ut bland annat sugrör av plast sommaren 2021 vilket verkligen banar väg för mer klimatsmarta alternativ.

Med ett plastförbud i EU samt en ökad efterfrågan på naturliga och närproducerade produkter så är Raws framtiden. Att sugrören är gjorda i Sverige kommer ge ett eko runt om i världen,” säger Eyoel Lundberg, VD.

Enorm adresserbar marknad och redo att skala upp

Med över 70% av den totala konsumtionen i världen är restaurang, hotell och kaffér den marknaden Raws har valt att satsa mest på. I snitt gör varje enhet av med 25 000 sugrör per år. Och med plasten borta är det papper som blir valet – ett val som många restauranger gärna vill slippa.

I varje småbarnsfamiljshem finns det någonstans ett sugrörspaket. I en bransch där sugrör globalt omsätter flera miljarder per år kan man se tydliga trender att konsumenten letar efter mer hållbara och naturliga alternativ.


Ända sedan Raws lanserade har man haft högre tryck på ordersidan än vad man kunnat mäkta med att producera. Att lista ut hur man ska göra sugrör från grunden har varit utmanande eftersom man enligt bolaget själva är rätt ensamma om att göra sugrör av vass, i volym.

“Vi har nu delägare med spetskompetens inom automation för att kunna möta upp efterfrågan när pandemin lättar,” fortsätter Eyoel Lundberg, VD.

Emissionskapitalet ska Raws använda till att skala upp verksamheten, genom att bygga världens första helautomatiserade produktionslina för sugrör av vass, lansera fler produkter som exempelvis tallrikar och bestick samt expansion i form av ny större lokal samt fler medarbetare.

"Raws vill visa, som rebeller, att vi kan göra bättre. Vi är förändringens våg, som tillsammans med dig, ska visa hur framtidens sugrör ser ut,” avslutar Eyoel Lundberg, VD.

Erbjudandet i sammandrag

Välkommen att teckna aktier i Strawbuddy Sweden AB (publ.) via länken nedan.

  • Emissionsvolym: 6 MSEK
  • Teckningskurs: 48 SEK per aktie
  • Minsta teckningspost: Minst 30 aktier, motsvarande 1 440 SEK
  • Teckningsperiod: 15 juni 2021 – 12 juli 2021
  • Värdering: 30 MSEK pre-money
Läs mer och teckna aktier

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.