Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Sista

Sista chansen att teckna i investeringsbolaget som accelererar bolag i framtidsbranscher

Investeringsbolaget First Venture ökar takten på sina investeringar inom teknik, hälsa och hållbarhet och genomför en IPO om 245 MSEK och noteras på Nasdaq First North.

First Ventures grundare Rune Nordlander och Peter Werme har lång erfarenhet av att investera i och bidra till värdetillväxt i bolag. Med djup kunskap inom sina investeringsområden och ett brett nätverk ges tidig tillgång till investeringsmöjligheter i intressanta tillväxtbolag. Med nio befintliga portföljinnehav inom teknik, hälsa och hållbarhet och flera identifierade bolag på radarn, tar First Venture nu in 245 MSEK till att följdinvestera i de befintliga portföljbolagen samt till nya investeringar.

Vår listning på Nasdaq First North gör att fler kommer att kunna vara med på den här resan samtidigt som ett bredare investeringskollektiv ger oss nya investeringsmöjligheter",  säger bolagets medgrundare och styrelseordförande Peter Werme.

First Venture, som investerar i fokussektorerna teknik, hälsa och hållbarhet, kommer att använda det finansiella tillskottet från nyemissionen till att utvidga investeringsportföljen bestående av bolag som befinner sig i eller nära en kommersialiseringsfas. Portföljbolagen har därtill ofta stark medvind i form av megatrender för att maximera potentialen att bli ledande inom sina respektive branscher.

Det portföljbolag som utvecklats starkast under de senaste åren är Food tech-koncernen Humble Group (tidigare Bayn Group) som idag har en värdering på 4,3 miljarder SEK och exekverar på en förvärvsstrategi likt spelbolagen Stillfront och Embracer.

Helt klart är att resan vi gjort med Humble Group varit mycket framgångsrik. Samtidigt har vi begränsats av att inte kunna göra följdinvesteringar under resans gång, av den enkla anledningen att vi inte vid tidpunkten haft en större kassa att jobba med. Genom att ta steget ut i det publika och med en finansiering om 245 MSEK kommer vi ha möjlighet att genomföra större investeringar i nya spännande bolag inom våra fokussektorer", förklarar First Ventures medgrundare och vd Rune Nordlander.

Läs mer om First Venture och hur du tecknar i emissionen nedan.

Erbjudandet i sammandrag

Teckningsperioden för allmänheten pågår mellan 11 – 23 juni. Läs mer nedan.

  • Emissionsvolym: 245 MSEK
  • Bolagsvärdering: 121 MSEK
  • Minsta Teckning: 600 aktier motsvarande 5 850 SEK
  • Teckningsperiod: 11 – 23 juni 2021 (teckning via Avanza och Nordnet stänger 22 juni 23.59)
  • Teckningsförbindelser: 185 MSEK motsvarande ca 76 % av emissionen
  • Finansiell rådgivare: Naventus Corporate Finance
Teckna hos Avanza Teckna hos Nordnet Teckna med Bank-ID Prospekt Läs mer på bolagets emissionssida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt