Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Megatrenden

Megatrenden som gynnar Sun4Energy – Sista chansen att teckna i IPOn

Sun4Energy vill fylla det stora behovet av solceller och elbilsladdning, när samhället nu snabbt ställer om till hållbara lösningar. I samband med planerade börsnotering har du möjlighet att teckna aktier i Sun4Energy som bland annat satsar på att växa genom fler förvärv.

Den ständigt förnybara solenergin är en marknad som växer så det knakar. Såväl privatpersoner som stora aktörer vill investera i solcellsanläggningar och konkurrensen är hård bland nystartade bolag i branschen. Mattias Leijon, VD och grundare av Sun4Energy, har dock sett hur många av dessa mindre företag inte håller tillräckligt hög standard på sina installationer av solceller.


Sun4Energy själva har starkt fokus på kvalitet och har under flera år försett kunder med solcellsanläggningar, laddstationer och laddboxar till elbilar och batterilagring som gör att man kan spara eller sälja överskottet av producerad el. Lösningarna ger hållbar energianvändning och minskar samtidigt kundernas kostnader.

Nöjda kunder är mycket viktigt för oss och kvalitetshöjande arbete kommer alltid att finnas med som en grund i vår verksamhet. Grunden i vår vision är att bli det ledande solcellsbolaget i Sverige inom kvalitet och kundnöjdhet,” säger Mattias Leijon.

Växer genom offensiv förvärvsstrategi

Sun4Energy tar hand om hela kedjan internt, från design till installering och driftsättning av solcellsanläggningar och elbilsladdare. Kunderna består av såväl privatpersoner som bostadsrättsföreningar, kommuner och företag.

Sedan starten 2015 i Örebro har företaget vuxit betydligt och finns idag utspridda på flera orter, med egna certifierade projektörer, elektriker och installatörer. Dessutom finns ett säljbolag i koncernen och en grossistverksamhet väntas upprättas under nästa år.

Genom att köpa in stora kvantiteter direkt från tillverkarna får bolagen i koncernen produkter av hög kvalitet till ett bra pris. Bolaget kan hålla hög kvalitet i alla steg tack vare att de sköter samtliga steg med interna resurser. Förvärv planeras även att ske av specialister inom de olika delarna: takläggning, solcellsbolag och andra bolag som bidrar till synergier.

Notering som kvalitetsstämpel och väg till fler förvärv


Nu bjuder Sun4Energy in till teckning av aktier genom en spridningsemission, inför notering på NGM Nordic SME. Med noteringen kan bolaget få både ökad synlighet och en bra kvalitetsstämpel. Kapitalet som man tar in ska framförallt användas till att göra fler förvärv i snabbare takt.

Vår plan är att växa genom noga genomtänkta förvärv och organisk tillväxt. Syftet med att snabbt öka vår geografiska täckning är att kunna teckna fördelaktiga avtal med rikstäckande kunder som ger oss möjlighet att erbjuda både installation och service över hela landet”, säger Mattias Leijon.

2,5 miljoner laddbara fordon i Sverige år 2030

År 2030 förväntas Sverige ha runt 2,5 miljoner laddbara fordon. I september 2021 fanns runt 265 000 laddbara personbilar i Sverige, vilket innebär en ökning med 79 procent på bara ett år. Tack vare ett samarbete med ledande leverantörer av EU-godkända elbilsladdare kan Sun4Energy leverera effektiva kundanpassade laddstationer.

Även marknaden för solenergi växer i snabb takt i och med samhällets behov av mer förnybar energi. Kompetensen i ledningen sticker dessutom ut med många erfarna namn, där bland annat kan nämnas att VD Mattias Leijon tidigare har byggt upp och sålt Datel AB som idag har runt 40 anställda och omsätter drygt 50 MSEK.

Därtill har bolagets andra medgrundare Mattias Thorsén i cirka 30 år byggt upp strategier för försäljning och utvecklat försäljningsorganisationer. Bolagets COO, Per Norrthon, har i rollen som VD bland annat utvecklat bolaget Fibra AB till ett av Sveriges största stadsnätsbolag med en omsättning på 250 MSEK och aktivt bidragit till IP-Only AB:s framgångsrika expansion under 2016 – 2017.

“Sun4Energy står inför en mycket spännande utveckling i en bransch som befinner sig i en megatrend. Vi välkomnar nu varmt investerare att vara med på vår expansiva resa”, säger Mattias Leijon.

Erbjudandet i sammandrag

  • Bolagsvärde: Cirka 45,7 MSEK före erbjudandet
  • Teckningsperiod: 5 november – 18 november 2021
  • Teckningskurs: 14 SEK per aktie
  • Emissionsvolym: 14,0 MSEK
  • Minsta teckningspost: 400 aktier, motsvarande 5 600 SEK
  • Teckningsåtaganden: 50 procent, motsvarande 7,0 MSEK
  • Lock-up: 100 procent av aktierna före erbjudandet
  • Preliminär första dag för handel: 26 november 2021
  • Handelsplats: NGM Nordic SME
Teckna via Avanza Teckna via Nordnet Teckna med BankID Teckningssedel Teaser Memorandum


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Sun4Energy

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt