Teckna i tech-bolaget som vill revolutionera spelbranschen med hjälp av blockchain och NFTs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Teckna i tech-bolaget som vill revolutionera spelbranschen med hjälp av blockchain och NFTs

Teckna

Nästa generation inom gaming och underhållning kommer att handla om att ge spelarna bättre möjligheter att äga och handla med de olika föremål som ingår i de virtuella världar där spelen utspelar sig. Med hjälp av blockchain-teknik och NFTs bygger Triolith Games nu framtidens plattform och infrastruktur för att hjälpa spelindustrin att kunna hantera olika spels ekonomier, transaktioner och ägande. Bolaget är just nu aktuella med en kapitalanskaffning där du har möjlighet att bli delägare!

Nästa revolution inom gaming kommer att drivas av blockchain, NFT (icke-fungibla tokens) och kryptovalutor som ger spelutvecklare nya sätt att generera intäkter. Detta gör det också möjligt för spelare att tjäna pengar på den tid de spelar – detta genom att köpa och sälja föremål som de har hittat eller vunnit i själva spelen.

Med hjälp av blockchain-teknik och kryptovalutor ska Triolith bli den framtida handelsplattformen för spelutvecklare och deras kunder. Vårt mål är att Triolith ska bli ett eBay för spelare och ett Shopify för spelutvecklare,” förklarar Magnus Söderberg, grundare och VD för svenska Triolith Games.

Nästa generations spelplattform

Triolith vill bygga en plattform för spels ekonomihantering som låter spelutvecklare implementera blockchain, Non-Fungible Tokens (NFT) och sina egna kryptovalutor i spelen de utvecklar. Dessutom kommer de att utveckla en marknadsplats där spelare kan lagra och handla med de saker som de har hittat eller köpt i de spel de älskar att spela.

“Genom att ta ut en avgift på varje transaktion som sker på plattformen och även genom att agera market maker på själva handelsplatsen kan plattformen göras gratis för spelutvecklare – något vi bedömer kommer underlätta vid införsäljningen av vår tjänst,” fortsätter Magnus.

Magnus Söderberg, grundare och VD för Triolith Games.

Starka underliggande megatrender och enorm marknadspotential

Den underliggande marknaden erbjuder enorm potential. Spelmarknaden förväntas växa till $200 miljarder till slutet av 2023 och tittar man på NFT-marknaden slog den förra årets rekord under de inledande tre månaderna av 2021. 2020 såldes NFTs för ca $250 miljoner, och bara under Q1 2021 omsattes över $2 miljarder. En stor del av detta var konst men även spel stod för en relativt stor andel av försäljningen och väntas också komma att öka framåt.

Marknaden för blockchain-spel och NFTs är fortfarande ganska ny där de flesta spelprojekten hittills har varit relativt små – detta fram tills för något år sedan då mer ambitiösa projekt annonserades.

"Andra plattformar som har byggts har oftast bestått i att enbart vara handelsplatser eller ett protokoll för skapandet av tokens. Men för att blockchain verkligen ska bli den revolution det är tänkt så behöver det utvecklas avsevärt mycket mer och varje sak i ett spel och dess ekonomi måste finnas på blockkedjan. Användbarheten måste förbättras markant – vilket är en central del i ambitionen av plattformen som vi vill bygga,” berättar Magnus.

Egen kryptovaluta möjliggör stor potentiell uppsida

För att kunna bygga plattformen och även för att undvika ytterligare utspädning för bolagets aktieägare har Triolith ambitionen att skapa och lansera sin egna kryptovaluta. Valutan kommer bland annat att användas som betalmedel på plattformen, men även för att “säkra” blockkedjan via vad som kallas för “staking”. Genom att användare “stakar” bolagets token säkerställer de nätverket och får i sin tur betalt i form av en andel av de avgifter som bolaget tar ut på den handel som sker på plattformen.

Intentionen är att man som aktieägare ska tilldelas en del av den egna valutan, vilken man sen kan välja att behålla eller sälja i samband med en framtida planerad listning. Tilldelningen baseras på hur stort belopp man investerar i Triolith Games. En lyckad lanseringen av den egna kryptovalutan kan med andra ord innebära en betydande uppsida för bolagets tidiga investerare.

“Tittar man på tidigare lanseringar av kryptovalutor som har används i spel kan man ta Sandbox som ett exempel. Valutan gick upp med ca 600% under de första timmarna efter att den lanserade på en kryptobörs. Ytterligare ett närliggande exempel är Antler Interactive, som släppte valutan Alice som ska användas i deras spel, vilken rusade med över 60.000% under den första handelsdagen, räknat från vad de första investerarna fick betala för coinet när de köpte in sig,” avslutar Magnus.

Kort om investeringsmöjligheten och Pepicon

En investering i Triolith Games ger dig som investerare en möjlighet att bli delägare i ett onoterat privat bolag som befinner sig i ett tidigare skede, vilket kan betraktas som såväl en möjlighet med större potential och som en ökad risk. Erbjudandet riktar sig till ett begränsat antal investerare, max 200 st.

Pepicon är ett mjukvarubolag som möjliggör för onoterade bolag att mer effektivt resa kapital och kommunicera med aktieägare och potentiella investerare. Pepicon är kostnadsfritt för investerare och erbjuder digitalt stöd och verktyg för alla parter.

Nedan läser du mer om investeringsmöjligheten i Triolith Games, tar del av memorandum och fullständiga villkor samt hur du tecknar aktier i bolaget via Pepicons plattform.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt