Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Teckna

Teckna i teknikbolaget som utvinner kryptovalutor med hjälp av grön energi

Under 2020 och början av 2021 har digitala valutor återigen hamnat i rampljuset efter kraftiga uppgångar. Den ökande populariteten bakom utvinning av digitala valutor har dock en påtalad baksida – på grund av den stora mängd datorkraft som krävs för utvinningen, krävs också enorma mängder el. Detta har bolaget Xpecunia en lösning på, där kryptovalutor kan utvinnas med hjälp av förnyelsebar energi.

Bolaget är just nu aktuella med en kapitalanskaffning och börsnotering och nedan läser du mer om bolaget och hur du tecknar aktier.

Hög energiförbrukning agerar bromskloss

På grund av den stora mängd datorkraft som krävs för utvinningen, krävs också enorma mängder el. Detta är inte bara en bromskloss för utvinnare som ser sina marginaler sina, utan även en signifikant kostnad för miljön.

Genom att producera egen förnyelsebar el kan Xpecunia utvinna kryptovalutor till en kraftigt reducerad kostnad samtidigt som vi minskar vårt klimatavtryck.

Berättar Daniel Moström, VD för Xpecunia.

Se Finwire TVs Sitdown med VD Daniel Moström.

Affärsmodell som fokuserar på stabila kassaflöden

Utvinningen av digitala valutor kan ses som blockchain-världens svar på revision. Den går ut på att lösa matematiska ekvationer för att validera transaktioner i blockchain vilket leder till en minskad risk för ”dubbelanvändning” av digitala valutor. Som ersättning för detta arbete, erhåller utvinnaren själv digitala valutor. Ersättningen är en central del av marknaden– den genererar nämligen mängden av en viss kryptovaluta i omlopp.

"I vår förvaltningsstrategi väljer vi att inte spekulera i prisutvecklingen av digitala valutor, utan det vi utvinner väljer vi att skyndsamt växla till traditionella valutor. Marknaden är som bekant mycket oberäknelig och vi prioriterar att säkra kassaflöden som vi sedan kan återinvestera i verksamheten,"

fortsätter Daniel

Xpecunia växlar upp tempot

Xpecunia står nu inför en spännande framtid med många projekt i sin pipe-line. Först och främst ska man fortsätta att investera i solpaneler och datorutrustning för att öka driften i sin anläggning och under 2021 ska man installera solcellsfält på mark och tak, motsvarande 500 Kilowatt.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningskurs: 6 SEK per Aktie
  • Bolagsvärde: Ca 162 MSEK pre-money
  • Emissionsbelopp 45 000 000 SEK
  • Teckningsförbindelser: Ca 82% av erbjudandet
  • Anmälningsperiod: 31e maj – 9e juni, 2021
  • Preliminär första handelsdag: 21a juni, 2021
  • Minsta teckningspost: 900 aktier, motsvarande 5 400 SEK
  • Marknadsplats: Marknadsplats NGM Nordic SME
Teckna via Avanza Teckna via Nordnet Teckna med Bank-ID Till bolagets hemsida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Creturner

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt