Nyhet

Vad är Oscar Properties för bolag - och är det värt att köpa deras aktier?

Oscar Properties är ett svenskt bolag som köper, utvecklar och säljer fastigheter i attraktiva lägen såsom i Stockholms innerstad. Men hur tjänar de pengar egentligen, och är det värt att köpa deras aktier?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Vad är Oscar Properties?

Oscar Properties är ett svenskt aktiebolag som grundades år 2004, och börsnoterades 2014. De har idag cirka 100 anställda, och de har även utökat sitt bolag genom att år 2016 köpa byggentreprenören Allegro Projekt AB.

Hur tjänar Oscar Properties pengar?

Oscar Properties tjänar huvudsakligen pengar genom att köpa, utveckla och sälja fastigheter med bra lägen. De tjänar även pengar genom att omvandla och rekonstruera industri-, kontors- och skolbyggnader. Bolaget tar även betalt för att bidra med sina kunskaper vid nyproduktioner.

Snabba fakta om Oscar Properties-aktien

  • Marknadsplats: Large Cap Stockholm.
  • Förkortning på aktiemarknaden: OP.
  • Eget kapital/aktie: 17,37 SEK.
  • Omsättning per aktie: 1,39 SEK.
  • Så många Oscar Properties-aktier finns det: 84 994 829.

Vem äger Oscar Properties?

Oscar Properties 4 största ägare är:

  • Oscar Engelbert gm bolag, som äger 12,5 % av kapitalet.
  • Avanza Pension, som äger 10,4 % av kapitalet.
  • Kvalitena AB, som äger 10,4 % av kapitalet.
  • Öresund Investment AB, som äger 7,6 % av kapitalet.

Är det värt att köpa Oscar Properties-aktier?

Värdet för Oscar Properties Aktier har minskat under de senaste åren, men trots det väljer Oscar Properties att göra stora investeringar som de hoppas bär frukt i framtiden. Det finns många faktorer som påverkar huruvida Oscar Properties aktier kommer att öka eller minska i värde.

En tänkbar faktor som kan höja värdet på deras aktier är om man i Sverige kan man låna till kontantinsatsen på ett enklare sätt. Om det blir enklare att finansiera kontantinsatsen är det fullt möjligt att Oscar Properties fastigheter ökar i värde, då fler personer har råd att köpa en bostad i någon av de fastigheter bolaget äger.

En annan faktor som kan spela roll är om du i framtiden kan låna pengar med låg ränta. Om räntesatsen vid utlåning är och förblir låg kan det möjligtvis leda till en högre konkurrens om bostäderna, då fler har råd att finansiera sina bostadsköp genom att ta ett billigt lån.

Vi vill dock inte ge några specifika råd gällande om du ska köpa Oscar Properties-aktier eller inte.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt