Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Vad är Oscar Properties för bolag - och är det värt att köpa deras aktier?

Oscar Properties är ett svenskt bolag som köper, utvecklar och säljer fastigheter i attraktiva lägen såsom i Stockholms innerstad. Men hur tjänar de pengar egentligen, och är det värt att köpa deras aktier?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Vad är Oscar Properties?

Oscar Properties är ett svenskt aktiebolag som grundades år 2004, och börsnoterades 2014. De har idag cirka 100 anställda, och de har även utökat sitt bolag genom att år 2016 köpa byggentreprenören Allegro Projekt AB.

Hur tjänar Oscar Properties pengar?

Oscar Properties tjänar huvudsakligen pengar genom att köpa, utveckla och sälja fastigheter med bra lägen. De tjänar även pengar genom att omvandla och rekonstruera industri-, kontors- och skolbyggnader. Bolaget tar även betalt för att bidra med sina kunskaper vid nyproduktioner.

Snabba fakta om Oscar Properties-aktien

  • Marknadsplats: Large Cap Stockholm.
  • Förkortning på aktiemarknaden: OP.
  • Eget kapital/aktie: 17,37 SEK.
  • Omsättning per aktie: 1,39 SEK.
  • Så många Oscar Properties-aktier finns det: 84 994 829.

Vem äger Oscar Properties?

Oscar Properties 4 största ägare är:

  • Oscar Engelbert gm bolag, som äger 12,5 % av kapitalet.
  • Avanza Pension, som äger 10,4 % av kapitalet.
  • Kvalitena AB, som äger 10,4 % av kapitalet.
  • Öresund Investment AB, som äger 7,6 % av kapitalet.

Är det värt att köpa Oscar Properties-aktier?

Värdet för Oscar Properties Aktier har minskat under de senaste åren, men trots det väljer Oscar Properties att göra stora investeringar som de hoppas bär frukt i framtiden. Det finns många faktorer som påverkar huruvida Oscar Properties aktier kommer att öka eller minska i värde.

En tänkbar faktor som kan höja värdet på deras aktier är om man i Sverige kan man låna till kontantinsatsen på ett enklare sätt. Om det blir enklare att finansiera kontantinsatsen är det fullt möjligt att Oscar Properties fastigheter ökar i värde, då fler personer har råd att köpa en bostad i någon av de fastigheter bolaget äger.

En annan faktor som kan spela roll är om du i framtiden kan låna pengar med låg ränta. Om räntesatsen vid utlåning är och förblir låg kan det möjligtvis leda till en högre konkurrens om bostäderna, då fler har råd att finansiera sina bostadsköp genom att ta ett billigt lån.

Vi vill dock inte ge några specifika råd gällande om du ska köpa Oscar Properties-aktier eller inte.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.