Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Aktieportföljen

Aktieportföljen Live 26 maj – Se hela inspelningen här

Varmt välkommen till den tredje upplagan av Nordens största digitala investerarträff, Aktieportföljen Live, idag den 26 maj mellan kl. 10.00-18.30! Under dagen kommer du digitalt få möjligheten att "träffa" hela 14 expansiva, aktuella och innovativa bolag.

Uppdatering: Hela inspelningen av eventdagen finns att se nedan och separata klipp för respektive bolagspresentation kommer inom kort att gå att se i vårt videoflöde.

I livesändningen har du möjlighet att ställa frågor direkt till bolagen under en frågestund efter respektive bolagspresentation. Det går även bra att skicka in frågor i förväg eller under bolagens presentation. Skicka dina frågor till info@aktieportfoljenlive.com.

Du hör också Göran Ofsén, professionell investerare med 40 års erfarenhet erfarenhet av investeringar - framför allt med inriktning på förhoppningsbolag och som just nu är aktuell med boken ”Börsens framtida guldägg”. Hör honom berätta om vad det är han letar efter i potentiella investeringar, vad som är viktigt att tänka på och varför han just drar sig till dessa mindre bolag.

Kort om investerarträffen

Aktieportföljen Live är ett samarbete mellan Facebookgrupperna Aktier - Småbolagsjakten och danska Aktieporteføljen. Tillsammans bildar de Nordens största digitala plattform och anslagstavla med över 150 000 medlemmar för dagligt utbyte av diskussioner och tips inom aktier och investeringar.

Se eventet på Facebook, YouTube eller hos Börskollen


Facebook Youtube

Program

09:55 – 10:00 – Välkommen!

10:00 – 10:25 – Adverty / Tobias Knutsson (CEO) & Anders Rössel (CFO)

Adtech-bolaget Adverty har lanserat världens första programmatiska plattform för automatiserade, sömlösa annonser i spel. Plattformen baseras på patenterad teknik vilken bl.a. bygger på studier kring ögat, dess synfält och uppfattningsförmåga. Annonsplattformen finns tillgänglig på några av världens största handelsplatser för automatiserad handel av digitala annonser. Verksamheten är global och bedrivs med närvaro i Sverige, Finland, England, Spanien, Singapore, Ryssland, Ukraina och USA.

10:30 – 10:55 – Alcadon / Sonny Mirbom (CEO)

Alcadon Group grundades 1988 och utvecklar, marknadsför och distribuerar produkter och kompletta system för hantering av dataöverföring mellan städer och i alla typer av fastigheter såsom datacenter, sjukhus, kontor och industri. Systemen består av koppar- och fiberkabel, datauttag, förkontakterade kablage och både aktiva och passiva produkter med lösningar för t ex bredband och 5G. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland och kunderna är bl a installatörer, byggbolag operatörer och fibernätsägare.

11:00 – 11:25 – Hilbert Group / Niclas Sandström (CEO & medgrundare)

Hilbert Group är ett investmentbolag med fokus på kryptovalutor och blockkedjerelaterade investeringar. Bolaget sysslar med Förvaltning, Private Equity, Egenhandel samt Data & Analys. Flera av de som arbetar i bolaget har jobbat internationellt i finansiella marknader större delen av sin karriär, däribland för välkända investmentbanker och hedgefonder såsom Barclays Capital, Credit-Suisse, JP Morgan och Finisterre Capital. Bolaget siktar på en listning på Nasdaq First North inom en snar framtid.

11:30 – 11:55 – GPX Medical / Hanna Sjöström (CEO)

GPX Medical AB (publ.) utvecklar medicinteknisk utrustning för kontinuerlig övervakning av lungorna hos för tidigt födda barn som larmar vid komplikationer. Idag dör cirka 1.1 miljoner barn varje år för att de är födda för tidigt och komplikationer relaterat till andningen är den främsta orsaken. Omedelbar detektion av komplikationer ger möjlighet till tidig behandling och förbättrad vård.  Med GPX Medicals medicinteknik kan fler barn räddas och få ett liv utan allvarliga funktionshinder. Den patenterade teknologin är baserad på en spektroskopisk metod utvecklad vid Lunds Universitet i Sverige. Metoden har även potential för diagnostik av bihålor.

12:00 – 12:25 – Initiator Pharma / Claus Olesen (CEO)

Initiator Pharma A/S is a Danish clinical stage Life Science company developing Safe and innovative drugs that target key unmet medical needs within the central and peripheral nervous system. Initiator Pharma’s pipeline consists of three clinical programs - the drug candidates IP2018 and IPED2015 for treatment of erectile dysfunction of psychogenic and organic origin, respectively, and the orphan drug candidate IPTN2021 developed for Trigeminal Neuralgia, a severe neuropathic pain condition. Initiator Pharma is listed on Spotlight Stockmarket (ticker: INIT).

12:30 – 12:55 – Wicket Gaming / Eric de Basseo (VD)

Wicket Gaming AB är ett svenskt spelutvecklingsbolag med en uttalad vision om att bli en världsledande utvecklare av sportmanagerspel. Wicket Gamings speltitel “Cricket Manager” står snart redo att lanseras globalt. Spelet är positionerat i en ännu oexploaterad del av spelindustrin med ytterst få konkurrenter. Cricket är den näst största sporten i världen med över 2,5 miljarder fans globalt, särskilt i snabbväxande länder som Indien och Pakistan där mobil-och internetanvändare ökar lavinartat.

13:00 – 13:25 – Intellego Technologies / Claes Lindahl (CEO)

Intellego Technologies är ett svenskt forskning och utvecklingsföretag vars fokus är att utveckla och kommersialisera bolagets patenterade färgindikatorteknik. Bolaget grundades 2011 och har idag kontor i USA och Stockholm och expanderar kraftigt. Huvudmarknaden är idag USA och bolaget tittar på att växa både organiskt men också genom förvärv, ifall intressanta möjligheter uppstår.

13:30 – 13:55 – Paus

14:00 – 14:25 – NanoEcho / Linda Persson (CEO)

NanoEcho utvecklar en ny teknik för tydligare diagnostik av, i ett första steg, rektalcancer. Den bildgivande tekniken bygger på en ny medicinsk metod där nanoteknologi används i kombination med modern ultraljudsteknologi. Bilderna som produceras avser att underlätta differentieringen mellan sjuk och frisk vävnad och samtidigt fastställa en mer exakt lokalisering av cancervävnaden. Målet är att kunna ge en mer precis, enklare och billigare diagnos av bland annat cancersjukdomar. Med tydligare diagnostik vill bolaget ge behandlande läkare bättre vägledning för en mer individanpassad behandling. Patienternas livskvalitet efter behandling och chansen att överleva kan öka samtidigt som behandlingskostnaderna kan minskas.

14:30 – 14:55 – EyeonID / Patrik Ugander (CEO)

Eyeonid Group AB (publ) grundades 2015 och är en SaaS-leverantör som genom egenutvecklad teknologi för insamling, analys och paketering av data utvecklar och säljer lösningar inom området Privacy. Bolaget har idag tjänster för proaktivt ID-skydd som riktar sig till branscher inom bank, försäkring och telkom. Dotterbolagen Bolder och EyeonTEXT har tjänster som skapar ökad digitaliseringskraft för organisationer inom Healtcare, Service & Event Management och tillverkningsindustrier med fokus på individens datakontroll och ökande krav på Privacy och GDPR-efterlevnad.

15:00 – 15:25 – Crypto 101 / Gina Pari (client director på Safello)

Kryptovalutor har länge betraktats med viss skepsis utav traditionella finansinstitut. Flertalet storbanker såsom Goldman Sachs, Citi Group och Morgan Stanley har dock ändrat sin inställning och erbjuder numera bl a Bitcoin derivat. Många menar att utvecklingen beror på en ökad förståelse kring fördelarna av denna nya tillgångsklass. Men vad är det egentligen som gör kryptovalutor som Ether och Bitcoin så unika? Safello ger under denna presentation en kort inblick i kryptovalutor och deras värdebärande egenskaper.

15:30 – 15:55 – Safello / Frank Schuil (CEO)

Founded in 2013 and regulated by Finansinspektionen, Safello is the safe and simple cryptocurrency exchange for Swedish customers. Backed by best-in-class VC firms, Safello offers instant buying and selling and integrates several advanced features to make cryptocurrency easily and securely accessible for everyone. Safello is a public company and listed on Nasdaq First North since 2021.

16:00 – 16:25 – Odinwell / Klas Arildsson (CEO)

Odinwell bedriver utveckling inom sårvårdsområdet och har tagit fram en patenterad teknologi för smarta bandage och plåster. Teknologiplattformen möjliggör kostnadseffektiv och kontinuerlig optisk mätning av substanser såsom blod och sårvätskor genom att analysera förändringar i exempelvis temperatur och tryck i bandage och plåster. Bolaget befinner sig i utvecklingsfas och avser att ha en produkt redo för marknadsintroduktion under senare delen av 2023.

16:30 – 16:55 – AegirBio / Martin Linde (VD)

AegirBio AB är ett joint-venture bolag mellan LifeAssays AB (publ) och Abreos Biosciences Inc i USA som är noterat på Nasdaq First North. AegirBio är ett diagnostikföretag som via sin unika patenterade teknologiplattform erbjuder tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel. Biologiska läkemedel är det segment inom läkemedelsindustrin där användningen växer snabbast – en fjärdedel av alla läkemedel förväntas vara biologiska under 2020.

17:00 – 17:25 – Göran Ofsén / Professionell investerare

Göran Ofsén, en professionell investerare som är aktuell med boken ”Börsens framtida guldägg” har 40 års erfarenhet av investeringar - framför allt med inriktning på förhoppningsbolag. Han har bl.a. arbetat som aktieanalytiker samt som rådgivare åt förhoppningsbolag i aktiemarknadsrelaterade frågor. Hör honom berätta om vad det är han letar efter i potentiella investeringar, vad som är viktigt att tänka på och varför han just drar sig till dessa mindre bolag.

17:30 – 17:55 – Ellwee / Håkan Kjellqvist (CEO)

ELLWEE utvecklar, tillverkar och säljer högteknologiska eldrivna fyrhjulingar. Bolagets egenutvecklade elfordon, ELLWEE, är ett högteknologiskt flerfunktionsfordon som är strategiskt utvecklad för att med lätthet anpassas efter varierande syften och verksamheter. Initialt var målet att konkurrera med golfbilar, men med fordonens stora potential finns möjligheten bredda sig till många fler marknader. Bolagets befintliga fokusområden återfinns primärt inom golfsegmentet och grindsamhällen, så kallade Gated Communities.

18:00 – 18:25 – Eurocine Vaccines / Dr. Hans Arwidsson (VD)

Eurocine Vaccines, ett utvecklingsbolag i det högaktiva vaccinområdet, överbryggar klyftan mellan innovation och marknad. Bolaget verkar i hjärtat av det biovetenskapliga klustret vid Karolinska Institutet. Huvudfokus är på att utveckla en bred vaccinportfölj. Genom denna portföljstrategi ges fler innovationer möjligheten att nå marknaden snabbare, medan investerare erbjuds riskspridning med en stor framtida hävstång. Vaccinerna licensieras senare till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering. Bolaget har sin egen teknologiplattform, Endocine™, som har testats i fyra omfattande kliniska studier med över 400 deltagare.

Samarbetspartners

  • Börskollen - Ekonominyheter & Bolagsbevakning samlat på ett ställe.
  • Finwire TV - Rörlig investerarkommunikation för privata investerare.
  • Priority Group - Kombinerar specialistkompetens inom affärsstrategi, kommunikation och design.

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt