Nyhet

2021

2021 varit rekordstarkt år för börsnoteringar i Sverige - Baker McKenzie

Sverige har haft ett rekordstarkt år inom börsintroduktioner, och bland dessa har det även varit flera stora sådana. Samtidigt har kapitalanskaffningen i den noterade miljön varit stor, skriver advokatbyrån Baker McKenzie.

På Nasdaq Stockholm (huvudlistan) och Nasdaq First North har antalet börsnoteringar varit 111 under året. Det är en ökning med 296 procent jämfört med 2020.

- Den svenska IPO-marknaden har fungerat väl i många år och generellt är det väldigt hög kvalitet på alla komponenter i kretsloppet; bolag, rådgivare, investerare samt börsen. Digitaliseringen har haft en väldigt stor och positiv inverkan på antalet noteringar och hur noteringsprocesserna går till, kommenterar partnern Joakim Falkner.

Flest noteringar skedde inom teknik, konsumentvaror och sjukvård.

2022 väntas också bli starkt genom både nya noteringar samt äldre som skjutits fram. Många utländska bolag bedöms komma att överväga Sverige som noteringsjurisdiktion.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Spotlight Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spotlight Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt