Nyhet

24Sevenoffice

24Sevenoffice varnar för potentiell förlust på investering i Optin Bank

Affärssystembolaget 24Sevenoffice meddelar att Optin Bank placerats under offentlig administration av finansinspektionen i Norge. Det är för tidigt att bedöma den slutliga förlusten för 24Sevenoffice, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

24Sevenoffice har investerat 19 miljoner kronor för en ägarandel på 10 procent i Optin Bank och har även tecknat avtal om att lansera integrerade bankprodukter mot 24Sevenoffice-kunder med banken.

24SevenOffice har arbetat hårt tillsammans med bankens tekniska team de senaste tolv månaderna med målet att lansera de första produkterna under första halvåret 2021. De viktigaste produkterna var nu i princip redo att lanseras tekniskt inom några veckor till kunderna.

I en färsk rapport krävde norska finansinspektionen att Optin Bank behövde öka kapitalet med 100 miljoner norska kronor och ersätta ledningen och styrelsen för att bland annat följa regelefterlevnad och allmän bankkunskap.

"Det är för tidigt att bedöma den slutliga förlusten för 24Sevenoffice. Detta beror på en potentiell betalning från banken, utdelning eller potentiell ersättning till 24Sevenoffice", skriver bolaget.

24Sevenoffice har påbörjat arbetet med att söka efter nya potentiella partners för att kunna lansera de integrerade fintech-produkterna så snart som möjligt. Lanseringen kommer dock att försenas till följd av händelserna i Optin Bank.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om 24SevenOffice

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien 24SevenOffice

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt