Nyhet

A.P. Möller-Maersk bedömer att kaoset i de globala försörjningskedjorna kvarstår till mitten av 2022

Problemet med kaoset i de globala försörjningskedjorna kommer sannolikt att kvarstår till i mitten av 2022. Det säger Jim Snabe, styrelseordförande i tyska konglomeratet Siemens och danska shipping- och logistikbolaget A.P. Möller-Maersk i en intervju med CNBC.

Företag och konsumenter runt om i världen står för närvarande inför långa förseningar på produkter och material på grund av problem med leveranskedjorna. Det är särskilt halvledare som drabbats hårdast.

Jim Snabe framhåller att problemet är särskilt tydligt på USA:s västkust där hamnarna är överfyllda med containrar, vilket skapar förseningar.

Maersk hade i slutet av förra veckan 84 fartyg som fick vänta i genomsnitt 18 dagar i hamn för att kunna lasta och lossa sina containrar.

https://www.cnbc.com/2021/12/01/siemens-chairman-says-supply-chain-chaos-will-last-until-next-summer.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt