ABB adderas till Goldman Sachs conviction-list - handlas till rabatt mot industrikollegor

Nyhet

ABB adderas till Goldman Sachs conviction-list - handlas till rabatt mot industrikollegor

Kraft- och automationsbolaget ABB har adderats till Goldman Sachs så kallade conviction-list, där de tar in aktierna de har stor tro på framöver.

Goldman uppger att ABB, som handlas till 21 gånger vinsten per aktie 2022, har en rabatterad värdering jämfört med många industrikollegor, trots att bolaget växer kraftigare.

Enligt analytikern Daniela Costa förtjänar ABB:s organiska tillväxtmöjligheter mer uppmärksamhet. Costa tror även att bolaget kan öka sina vinstmarginaler genom att vända utvecklingen i sämre presterande verksamhetsdivisioner, eller avyttra dem.

Goldman Sachs har en köprekommendation på ABB, som nyligen även höjdes till köp av analyshuset Kepler Cheuvreux.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ABB

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev