Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Acosense genomför en riktad nyemission på 8,0 miljoner kronor, emitterar teckningsoptioner

Instrumentföretaget Acosense har beslutat att genomföra en riktad nyemission på 8,0 miljoner kronor. Boalget emitterar även vederlagsfria teckningsoptioner till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med den riktade nyemissionen är att finansiera en ökning av takten i bolagets försäljningsarbete och fortsätta investera i produktutveckling. Acosense emitterar 6,67 miljoner aktier till en teckningskurs på 1,20 kronor per aktie riktad till en grupp om 21 investerare. Bland dessa kan nämnas Stiftelsen Chalmers tekniska högskola och Divergensia, vilka båda är ägare i bolaget sedan tidigare, samt Formue Nord. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 15 procent på den volymviktade kursen de senaste 30 handelsdagarna. Bolaget tillförs 8,0 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,5 miljoner kronor. Acosense har därefter 23,40 miljoner aktier utestående.

Vidare avser bolaget emittera 7,80 miljoner teckningsoptioner TO2 till befintliga ägare samt de nya investerarna. Samtliga aktieägare erhåller en teckningsoption TO2 för var tredje befintlig aktie.

Teckningsoptionerna TO2 kan utnyttjas i september 2021 för att teckna aktier. Bolaget kommer vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna att tillföras högst 15,6 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningsoptionerna TO2 kommer att tas upp till handel på Spotlight Stock Market så snart som möjligt efter emissionen av dessa.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acosense

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acosense

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt