Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Acosense minskar förlusten i andra kvartalet

Instrumentföretaget Acosense redovisar en högre omsättning och lägre förlust under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Nettoomsättningen uppgick till 556 000 kronor (36 000).

Rörelseresultatet blev -1,4 miljoner kronor (-3,3).

Resultatet efter skatt blev -1,5 miljoner kronor (-3,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,53).

Acosense har under kvartalet kunnat hålla samma fart trots coronapandemin och intresset på marknaderna har inte avtagit. Detta gäller särskilt för huvudmarknaden i Sverige där aktiviteten varit högre än sett till internationellt och man haft ”fruktsamma möten” under våren och sommaren.

”Den enda biten som påverkas markant är det ”sista” mötet innan själva affären. Få försäljningar genomförs utan det personliga mötet, där vi diskuterar applikationen och bygger upp förtroendet för varandra”, säger vd Karl Nilsson.

Nilsson säger också att mycket energi lagts på att göra saker från grunden.

”Under första halvåret har vi lagt mycket energi på att göra saker från grunden. Kartlägga marknader kunder och behov och har därefter genomfört mängder av digitala möten samt uppföljningsmöten där merparten har varit på applikationsnivå, med offert som följd! Detta gör att vi har en diger lista att fortsatt bearbeta och följa upp på under hösten, vilket gör att vi ser ljust på hösten och vintern”.

Acosense, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning0,60
Rörelseresultat-1,4-3,3
Nettoresultat-1,5-3,4
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,53

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acosense

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acosense

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt