Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Acosense tillförs 5,6 miljoner kronor från Horizon 2020

Instrumentföretaget Acosense har tillförts 5,6 miljoner kronor i likvida medel. Pengarna kommer efter att viktiga milstolpar uppnåtts inom EU-projektet Horizon 2020.

"Det känns tryggt att vi nu fått ytterligare ett tillskott till kassan och att EU godkänt hela utbetalningen av det vi rekvirerat. Genom detta har vi fått en extern validering av våra tekniska framsteg och starkare finansiell situation varför vi kan fokusera fullt ut på att öka antalet installationer ute hos våra kunder", säger vd Karl Nilsson i ett pressmeddelande.

Acosense meddelade i mitten av september att man påkallat 5 miljoner kronor som en del av de 14 miljoner som bolaget tilldelades av EU-kommissionen 2019.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acosense

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acosense

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt