Nyhet

Acousort ökar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet

Bioteknikbolaget Acousort ökade omsättningen och förbättrade resultatet i det andra kvartalet.

Omsättningen steg till 1,4 miljoner kronor (0,1). Totala intäkter var 1,9 miljoner (0,3).

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -1,3 miljoner kronor (-3,1). Resultat per aktie hamnade på -0,12 kronor (-0,31).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,3 miljoner kronor (-3,1).

Likvida medel uppgick till 13,8 miljoner kronor (10,3).

"Under våren och början av sommaren har vi upplevt den mest händelserika tiden i företagets historia. Trots covid-19 har aktiviteten varit hög och vi har kunnat upprätthålla nära kontakt med både gamla och nya kunder. Under första halvåret upplevde vi ett mindre genombrott i systemförsäljningen och vi såg också ökade intäkter från offentligt finansierade projekt. Detta har lett till att intäkterna nästan tredubblats under första halvåret jämfört med första halvåret förra året. Vi har även genomfört flera nya installationer, även om processerna har varit annorlunda än normalt", skriver vd Torsten Freltoft i rapporten.

Intresset för bolaget har upprätthållits under krisen.

"Trots den förändrade globala situationen har vi hållit möten med potentiella kunder angående både OEM-samarbeten och benchtop-system. Även om fysiska kundmöten blev omöjliga under andra kvartalet har vi upplevt ett fortsatt ökande intresset för våra produkter", skriver Acousort-chefen.

Under det första halvåret har tre stycken system levererats.

Acousort, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning1,40,11 300,0%
Rörelseresultat-1,3-3,1
Resultat före skatt-1,3-3,1
Nettoresultat-1,3-3,1
Resultat per aktie, kronor-0,12-0,31
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,3-3,1
Likvida medel13,810,334,0%

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AcouSort

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AcouSort

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt