Nyhet

ACQ

ACQ Bures vd hoppas att kursfallet för tillväxtbolag kan skapa intressanta möjligheter

Spac-bolaget ACQ Bure redovisar en rörelseförlust i fjärde kvartalet 2021. Bolaget startades den 26 oktober 2020, varför jämförelsekvartalet startar då.

Bolaget är ett förvärvsbolag som inte genererar några intäkter. Detta medför att bolaget kommer att generera ett negativt resultat fram till att ett förvärv genomförts.

Nettoomsättningen uppgick till noll kronor, i likhet med motsvarande kvartal i fjol.

Rörelseresultatet blev -2,6 miljoner kronor (-1,6).

Resultatet före skatt var -2,6 miljoner kronor (-1,6).

Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner kronor (-1,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,07 kronor (-7,86).

Likvida medel uppgick till 3 441,4 miljoner kronor (19,8) den 31 december 2021

ACQ har till syfte att inom 36 månader förvärva ett nordiskt, hållbart kvalitetsbolag med ett bolagsvärde på 3–7 miljarder kronor, där det finns goda möjligheter att genom värdeskapande initiativ och långsiktigt engagemang skapa god avkastning till aktieägarna.

- Sedan noteringen i mars utvecklades aktiemarknaden starkt, SIX RX steg 22,2 procent. Trots pandemin utvecklades industrikonjunkturen starkt under året vilket upprätthöll investeringshumöret. Sammantaget var 2021 ett rekordår för antalet börsnoteringar och M&A transaktioner. Inledningen av 2022 har så här långt dock varit rätt skakig, SIX RX har gått ned cirka 10 procent. Högre inflation och förväntade räntehöjningar har framför allt lett till en kraftig omvärdering av många tillväxtbolag som i flera fall fallit med mer än 30-40 procent. Min förhoppning är att denna marknadssituation kan skapa intressanta möjligheter framöver för ACQ, kommenterar vd Henrik Blomquist i bokslutet.

Henrik Blomquist är även vd för investmentbolaget Bure som är äger 20 procent av aktierna i ACQ Bure.

ACQ Bure, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2,6-1,6
Resultat före skatt-2,6-1,6
Nettoresultat-2,6-1,6
Resultat per aktie, kronor-0,07-7,86


http://media.finwire.com/media/FWM006EED0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ACQ Bure SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ACQ Bure SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt