Nyhet

Actic

Actic minskar omsättning men ser positiva signaler inför hösten

Gymkedjan Actic redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen sjönk 11,8 procent till 138,2 miljoner kronor (156,7). Under kvartalet var cirka 33 procent av Actics anläggningar helt eller delvis stängda på grund av covid-19.

Ebitda-resultat blev 20,9 miljoner kronor (45,3), med en ebitda-marginal på 15,1 procent (28,9).

Rörelseresultatet blev -29,9 miljoner kronor (-7,9).

Resultatet före skatt var -40,2 miljoner kronor (-21,3).

Resultatet efter skatt blev -33,5 miljoner kronor (-22,0).

Resultat per aktie hamnade på -2,11 kronor (-1,38).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 3,1 miljoner kronor (72,2).

"I Sverige förväntas de kommunala baden öppna i slutet augusti, vilket skulle innebära att samtliga av våra anläggningar åter är i drift. Det skapar en enorm energi i vår organisation och ger oss förutsättningar för återhämtning av medlemsbasen, där vi står fullt rustade att ta emot såväl återvändande medlemmar som nya, med ett starkt erbjudande på samtliga våra arenor. Det är i dagsläget dock svårt att bedöma hur stor effekten av detta blir under det tredje kvartalet då det är sommar och det finns fortsatta restriktioner kring gymbesök", skriver tillförordnade vd:n Anna Eskhult i rapporten.

Actic, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning138,2156,7-11,8%
EBITDA20,945,3-53,9%
EBITDA-marginal15,1%28,9%
Rörelseresultat-29,9-7,9
Resultat före skatt-40,2-21,3
Nettoresultat-33,5-22,0
Resultat per aktie, kronor-2,11-1,38
Kassaflöde från löpande verksamhet3,172,2-95,7%


http://media.finwire.com/media/FWM00631EA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Actic Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Actic Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt