Nyhet

Active Biotech kommenterar kring prekliniska ASH-data för kandidaten tasquinimod

Forskningsbolaget Active Biotech meddelar att data som presenterades vid ASH-konferensen om bolagets läkemedelskandidat tasquinimod nu finns tillgängliga på bolagets hemsida.

Resultaten är en del av bolagets program för behandling av hematologiska maligniter, inklusive multipelt myelom. För tillfället utför bolaget en fas 1b/2a-studie med tasquinimod hos patienter med multipelt myelom.

”Dessa presentationer är en integrerad del av vårt kliniska program kring tasquinimod. Den första postern är från vårt samarbete med en akademisk grupp vid Vrije Universiteit, Brussel, för att ytterligare studera tasquinimod i prekliniska modeller av multipelt myelom. De etablerade resultaten bekräftar effekten av tasquinimod i djurmodeller av sjukdomen och ger en djupare förståelse för involverade mekanismer", kommenterar Active Biotechs vd Helén Tuvesson och fortsätter:

"Resultaten som presenteras i den andra postern belyser tasquinimods potentiella effekt i myelodysplastiskt syndrom (MDS), vilket kan vara en möjlig breddning av användningen av tasquinimod inom det hematologiska området. Resultaten kommer från ett samarbete med en akademisk grupp vid University Hospital, Dresden."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt