Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Active

Active Biotech rapporterar en ökad rörelseförlust i Q3

Forskningsbolaget Active Biotech redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -11,3 miljoner kronor (-8,3).

Resultatet efter skatt blev -11,2 miljoner kronor (-8,2), och per aktie -0,05 kronor (-0,05).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -31,0 miljoner kronor (-27,9).

Likvida medel uppgick till 68,4 miljoner kronor (30,9).

Vd Helén Tuvesson uppger sig vara entusiastisk över framstegen i bolagets projekt.

”Sedan vi presenterade vår nya inriktning 2020 har vi förberett och initierat aktiviteter enligt den nya planen. Jag är väldigt nöjd med att vi nu börjar se resultat och jag ser fram emot att fullfölja planerna enligt den nya inriktningen. Vi har rapporterat de första uppmuntrande resultaten från den pågående tasquinimod-studien i multipelt myelom och starten av en ny kombinationsstudie med naptumomab och docetaxel i lungcancer - två cancersjukdomar där det medicinska behovet fortfarande är stort trots att nya behandlingar blivit tillgängliga”, skriver Tuvesson i vd-ordet.

Active Biotech, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-11,3-8,3
Nettoresultat-11,2-8,2
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,05
Kassaflöde från löpande verksamhet-31,0-27,9
Likvida medel68,430,9121,4%


http://media.finwire.com/media/FWM0068F24-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.