Nyhet

Active

Active Biotech rapporterar en ökad rörelseförlust i Q3

Forskningsbolaget Active Biotech redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -11,3 miljoner kronor (-8,3).

Resultatet efter skatt blev -11,2 miljoner kronor (-8,2), och per aktie -0,05 kronor (-0,05).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -31,0 miljoner kronor (-27,9).

Likvida medel uppgick till 68,4 miljoner kronor (30,9).

Vd Helén Tuvesson uppger sig vara entusiastisk över framstegen i bolagets projekt.

”Sedan vi presenterade vår nya inriktning 2020 har vi förberett och initierat aktiviteter enligt den nya planen. Jag är väldigt nöjd med att vi nu börjar se resultat och jag ser fram emot att fullfölja planerna enligt den nya inriktningen. Vi har rapporterat de första uppmuntrande resultaten från den pågående tasquinimod-studien i multipelt myelom och starten av en ny kombinationsstudie med naptumomab och docetaxel i lungcancer - två cancersjukdomar där det medicinska behovet fortfarande är stort trots att nya behandlingar blivit tillgängliga”, skriver Tuvesson i vd-ordet.

Active Biotech, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-11,3-8,3
Nettoresultat-11,2-8,2
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,05
Kassaflöde från löpande verksamhet-31,0-27,9
Likvida medel68,430,9121,4%


http://media.finwire.com/media/FWM0068F24-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt