Addlife nytt innehav i portföljen - Consensus Sverige Select ökade 8,1 procent i juli

Nyhet

Addlife nytt innehav i portföljen - Consensus Sverige Select ökade 8,1 procent i juli

Fonden Consensus Sverige Select steg 8,1 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 20,7 procent och är därmed bättre än index som har minskat 0,2 procent. Det framgår av en månadsrapport

Bland fondens positiva bidragsgivare under juli fanns bland andra Enzymatica, Xvivo Perfusion och AstraZeneca.

"Innehavet Enzymatica steg kraftigt under månaden efter att en invitro-studie indikerat att bolagets munspray ColdZyme deaktiverar SARS-CoV-2 med 98,3%. Detta fick internationellt genomslag och aktien har stigit 33 procent under juli månad", skriver förvaltarna.

Transplantationsbolaget Xvivo Perfusion utvecklades under månaden också starkt, då flera positiva nyheter angående bolaget nådde marknaden. Dels har VD:n genomfört insiderköp av aktier samt uttalat sig om att man söker förvärvskandidater. Dessutom fick bolaget även positivt resultat på deras studie gällande hjärttransplantation. Detta uppger förvaltaren.

Förvaltaren nämner även att AstraZeneca i juli lämnade en bra kvartalsrapport, som visade tecken på en både stark och stabil tillväxt.

Under månaden togs Addlife in som nytt innehav i portföljen. Bolaget är en ledande distributör till den europeiska Life Science-marknaden. Som attraktiva egenskaper i bolaget lyfter förvaltaren bland annat en ökad efterfrågan till följd av coronapandemin, samt ett nyligen genomfört förvärv som öppnar upp en bredare marknad.

Consensus Sverige Select, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent8,1
Index MM, förändring i procent4,2
Fond i år, förändring i procent20,7
Index i år, förändring i procent-0,2

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev