Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Adidas

Adidas blir ankarinvesterare i Spinnovas notering på First North i Finland

Tyska sportutrustningsjätten Adidas ska gå in som ankarinvesterare i Spinnovas börsnotering på First North i Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Adidas har enligt Spinnova åtagit sig att teckna aktier för 3 miljoner euro.

Spinnova, som utvecklar hållbara textilier och har ett pågående utvecklingssamarbete med Adidas, har säkrat flera ankarinvesterare till sin listning. Bland dessa finns Aktia Bank, WIP Asset Management och DNB genom fondförvaltande entiteter.

Ankarinvesterarna ska totalt gå in med 58 miljoner euro förutsatt att Spinnova lyckas dra in minst 100 miljoner euro under noteringen. Detta upplägg värderar Spinnova till upp till 275 miljoner euro pre-IPO.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Adidas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Adidas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt