Nyhet

Adtractions

Adtractions nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, aktien börjar handlas på First North i dag

Adtraction, som driver en plattform inom digital marknadsföring, börjar i dag den 7 december att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet ADTR. Intresset för erbjudandet har varit mycket stort och nyintroduktionen var kraftigt övertecknat med intresseanmälningar från över 12 500 investerare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen var 60 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för bolaget på 630 miljoner kronor före erbjudandet.

Erbjudandet omfattar 3,02 miljoner aktier, fördelat på 1,25 miljoner nyemitterade aktier och 1,77 miljoner befintliga aktier. Erbjudandet motsvarar ett värde på 181 miljoner kronor, inklusive en övertilldelningsoption på 15 procent. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 75 miljoner kronor före emissionskostnader, vilket avses användas för ytterligare tillväxt.

Ankarinvesterare är Roosgruppen, Concejo och Bang-Melchior Holding som tecknat aktier för 125,7 miljoner kronor. Vidare hade Øivind Brunsell, vd för det norska dotterbolaget Adtraction Marketing åtagit sig att teckna aktier för 10 miljoner kronor.

- Vi är glada och tacksamma över det stora intresset för vår börsnotering och att så många delar vår tro på Adtraction, vår affärsmodell och marknad. Adtraction välkomnar alla nya aktieägare och tackar för ert förtroende. Adtraction arbetar vidare med samma strategi som tidigare; att genom vår plattform skapa värde och mer affärer för både annonsörer och partners. Noteringen på Nasdaq First North ger oss ännu bättre möjligheter att fortsätta vår tillväxtresa genom geografisk expansion, ytterligare förvärv och vidareutveckling av vår plattform, kommenterar Simon Gustafson, vd och medgrundare för Adtraction.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Adtraction

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Adtraction

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt