Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Adventure Box: I startgroparna för starkt intäktsfokus - Analysguiden

Nya strategin lovande

Bolagets nya strategi under kvartalet är än så länge lovande och tidigare indikationer visar på att den redan börjat ge utdelning. Särskilt uppmuntrande är den starka ökningen i antalet registrerade användare. Den stora erfarenheten inom styrelse och ledning ger oss förtroende för bolagets förmåga att nu pivotera Adventure Box från ett rent tillväxtsfokus i användare till större fokus på intäkter. Det är uppenbart att plattformen som helhet även utvecklats mycket under kvartalet och erbjuder idag ett användargränssnitt och en upplevelse som helt ligger i linje med de kommunicera målen med den nya marknadsstrategin.

Prognostiserar intäktsökningar under 2021

Finansiellt har bolaget vid utgången av perioden likvida medel om 9,9 miljoner kronor med ett nettokassaflöde före finansiella poster på - 4,4 miljoner kronor. Ytterligare emissioner är att vänta då större intäktsökningar och framförallt lönsamhet troligtvis är en tid bort. Bolaget befinner sig på en marknad kännetecknad av snabb förändring i konsumentbeteenden och trender. Tydligt är dock att bolaget, med sitt fokus på delbart strömmat innehåll, hittat en lukrativ och växande genre inom spelbranschen i stort. Ledningen och styrelsen breda erfarenhet inom branschen är betryggande i den här aspekten och dämpar risken något. Prognoser för intäkter och resultat är i detta skede väldigt osäkra och förlitar sig på en mängd faktorer som ännu är okända. Sammantaget kan förväntar vi oss att mer betydande ökningar i omsättning startar först under 2021 och att eventuell lönsamhet är 1–3 år bortom det.

Kommande halvår tongivande

Med hjälp av relativa värderingar mot bransch och sektor samt DCF värdering med 15 procents diskonteringsränta, 3 procents evighets- tillväxt och en relativt hög säkerhetsmarginal finner vi ett motiverat värde i dagsläget i Adventure Box på 11–13 kronor. Vi väntar med spänning på kommande halvåret och visar sig den nya strategin vara framgångsrik tillsammans med fler implementerade intäktsmodellen så är större uppsida möjlig. Det viktigaste för bolaget nu är att bevisa att större intäkter finns att hämta och att plattformen och affärs- modellen inte endast fungerar för att attrahera spelare men att även att större omsättning kan nås. Mycket är ännu osäkert och svårt att prognostisera och risken är därmed stor i denna fas men bolaget ser väl positionerat ut för stark tillväxt framöver.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/adventure_box_q2_analysuppdatering.pdf

Research feed

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Adventure Box

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Adventure Box

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.