Nyhet

Adverty lanserar nytt in-game-format för varumärkesannonsering

Annonsplattformbolaget Adverty har uppfunnit och lanserat ett nytt in-game-format för varumärkesannonsering, som har fått namnet In-Menu.

Formatet gör det möjligt att på menyskärmar inuti mobilspel visa displayannonser som är relevanta i det kontextuella sammanhanget. Tillsammans med Advertys In-Play-format bildar den nya annonsenheten ett paket av sömlösa in-game-annonslösningar, där varumärkeskännedom kombineras med resultatbaserad annonsering, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Som den första och ledande leverantören av sömlösa, programmatiska in-game-annonslösningar visar Adverty återigen vägen när det gäller att introducera varumärken i den nya spelvärlden. Vi talar om en massiv underhållningsplattform som engagerar nära tre miljarder spelare - och det är i den vi upprättar framtidens mediekanal", säger Niklas Bakos, Advertys vd och grundare.

Advertys hela utbud av sömlösa in-game-annonstekniker finns nu tillgängligt för spelutvecklare genom företagets senaste Unity-baserade SDK. Erbjudandet In-Menu förväntas öka efterfrågan på In-Play, och vice versa. Den nya produktlanseringen utgör en betydelsefull milstolpe i och med att det öppnar ännu ett inkomstflöde och samtidigt ökar den existerande försäljningen.

Den första återkopplingen från såväl ledande spelutgivare som oberoende spelstudior runtom i världen har varit överväldigande positiv, och Adverty räknar med att In-Menu kommer att vara representerat i spelportföljen senast i början av 2021. Adverty planerar vidare att inkludera In-Menu-enheten i det kommande, skräddarsydda utvecklingsverktyget (SDK) för Unity Asset Store, genom det partnerskap med Unity Technologies som meddelades tidigare i år, skriver bolaget.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt