Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aegirbio

Aegirbio redovisar förlust i Q3

Aegirbio redovisar en förlust i det tredje kvartalet och bolaget har arbetat med att reda ut turerna kring distributören NowMed. Jämförelsesiffror saknas då koncernen bildades den 23 oktober 2020.

Omsättningen uppgick till 5,3 miljoner kronor.

Bruttovinsten blev 1,5 miljoner kronor, med en bruttovinstmarginal på 28,3 procent.

Rörelseresultatet blev -20,9 miljoner kronor. Resultatet före skatt var -24,6 miljoner kronor. Resultatet efter skatt blev -24,6 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på -1,73 kronor.

Företaget har haft problem med sin distributör NowMed, ett samarbete som är avslutat.

"Min första åtgärd blev att samla in all information om omständigheterna kring vår tidigare distributör NowMed. Detta föranledde att vi den 25 oktober fattade beslut om att avsluta samarbetet för att i stället bygga upp en egen distributionsverksamhet med marknadsföring och försäljning i egen regi. Detta har lett till att vi nu står i begrepp att sluta avtal med en större aktör avseende lager- och logistiklösning", skriver tillförordnade vdn Patrik Elfwing. Han tillträdde i oktober när den permanenta vdn blev sjukskriven.

Aegirbio har även anställt en försäljningschef för Norden.

"Än viktigare var att utreda de order från Thailand och omkringliggande länder i Asien som NowMed hade erhållit och lagt hos oss och vi har kommunicerat till marknaden. Distributören i Thailand med omgivande länder accepterade att vi tog över de order som tidigare lagts till NowMed vid ett besök nyligen i Bangkok. Med oss hade vi de order från Thailand, Kambodja, Vietnam etc. som NowMed fört över till oss och vi gick igenom dessa med distributören. Försenande av myndighetsgodkännande och omständigheterna kring NowMed var enligt distributören några anledningar till att leveranserna hade förskjutits framåt. Vi diskuterar nu, såsom vi meddelat, leveranstakt och volymer men även förpackningsstorlek och priser", skriver Elfwing.

Den order på 40 miljoner kronor som NowMed skickade ner under september månad stoppades.

"Godset fraktades åter till Sverige i samband med att vi avslutade distributionsavtalet med NowMed. Detta innebär att den försäljning till NowMed som vi räknat med under kvartal tre inte kunnat intäktsföras av ovan nämnda anledning", skriver Elfwing.

Bolaget kommer även fortsättningsvis arbeta med riktade försäljningsinsatser mot länder med låg vaccinationsgrad och hög smittspridning.

Aegirbio, MkrQ3-2021
Nettoomsättning5,3
Bruttoresultat1,5
Bruttoresultatmarginal28,3%
Rörelseresultat-20,9
Resultat före skatt-24,6
Nettoresultat-24,6
Resultat per aktie, kronor-1,73


http://media.finwire.com/media/FWS006A103-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om AegirBio

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AegirBio

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt