Aegirbio teckar nytt avtal för Indien, omsatte drygt 40 miljoner kronor i tredje kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aegirbio teckar nytt avtal för Indien, omsatte drygt 40 miljoner kronor i tredje kvartalet

Läkemedelsbolaget Aegirbios distributör har slutit ett nytt avtal avseende Viraspecs covid-19 salivtest för den indiska marknaden med en första order på 20 miljoner tester villkorat myndighetens godkännande. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Den senaste tidens uppgifter i media föranleder oss även att kort beskriva statusläget i bolaget och de olika verksamhetsområdena", skriver Aergirbio.

Här framgår det att bolaget omsatte drygt 40 miljoner kronor i tredje kvartalet.

"Vi arbetar målmedvetet och hårt för att säkerställa att vår tillväxtresa fortsätter. Vi ser att intresset är fortsatt stort för ett europeiskt covid-19 test och att behovet på våra huvudmarknader är långt ifrån över. Processerna för att få godkännande i dessa länder har tagit längre tid än beräknat men tron på produkten är fortsatt stor. Vi har under tredje kvartalet omsatt drygt 40 miljoner kronor vilket ligger något efter vår interna prognos men kraftigt över föregående år. Vår förvärvsresa fortsätter med oförminskad styrka. Givetvis har den senaste tidens börsutveckling för vår aktie i kombination med den globala finansiella turbulensen gjort det än mer utmanande. Vi ser dock att grunden i Aegirbio är fortsatt stark och har inte påverkats", skriver bolaget.

"Vi ser att det finns ett fortsatt stort intresse för våra covid-19 tester, vi ser att vi har en stark finansiell plattform och vi fortsätter vårt företagsbyggande med målsättningen att bli en global aktör", avslutar Aergirbio.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AegirBio

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AegirBio

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.