Nyhet

Aegirbios fraktbolag säger upp transportavtal

Det transportbolag som skulle frakta Aegirbios covidtester har sagt upp sitt avtal. Det rapporterar SVT med hänvisning till uttalanden från transportbolagets ledning.

Bakgrunden är SVT:s granskning av affärerna kring Aegirbios mångmiljonorder. Aegirbio har rusat på börsen på flera storaffärer för sina covidtester till Asien. Men nyligen kom SVT att avslöja att det transportbolag som ska frakta testerna haft personer i ledningen kopplade till en stor härva med misstänkta momsbedrägerier.

Kopplingarna beskrevs som avslutade i april men SVT:s granskning visar att personerna hade formella positioner ända fram till augusti. Transportbolagets nuvarande ledning beklagar detta och säger att det berodde på en ”miss i administrationen”.

Transportbolaget väljer hursomhelst att avsluta sitt samarbete med Aegirbios distributör Nowmed avseende covidtesterna efter avslöjandena.

”Vi som bolag vill inte förknippas med oegentligheter såsom antyds i artikeln ….. Utöver detta väljer vi att säga upp vårt avtal och avsluta samarbetet”, säger transportbolagets ägare.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-bolaget-som-ska-frakta-aegirbios-covidtester-hoppar-av

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AegirBio

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AegirBio

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt