Aerogel: Långsiktiga möjligheter - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aerogel: Långsiktiga möjligheter - Analysguiden

Effekterna av Covid-19-pandemin började synas redan under första kvartalet men slog igenom fullt ut under det andra kvartalet, vilket har påverkat orderingången och verksamheten. Inför 2020 var förutsättningarna goda för att Svenska Aerogel successivt skulle ta steget från att vara ett mer renodlat utvecklingsbolag till att gå in i en kommersialiseringsfas. Den utvecklingen har åtminstone temporärt bromsats upp och förskjutits mot 2021 och 2022. Utöver mer kortsiktiga åtgärder, som kostnadsbesparingar och resursoptimering, för att parera effekterna av pandemin har Svenska Aerogel arbetat vidare med att utveckla produktionstekniken. På så sätt är man väl förberedd att möta marknaden när efterfrågan tar fart. Arbete pågår också löpande med att säkerställa den finansiella ställningen och bolagets likviditet.

Tecken på ökad aktivitet

Sedan sensommaren finns vissa tecken på ökad aktivitet inom olika kundgrupper och segment om än från låga nivåer. Vår bedömning är att en ökad aktivitetsnivå kommer att synas i orderingången från 2021, efter ett svagare 2020. I arbetet med att stärka organisationen och utveckla affärsmöjligheter har en ny produktutvecklare och säljchef rekryterats under sommaren. Positivt är att den förstärkning av balansräkningen som gjordes under 2019 och i början av 2020 möjliggör ett långsiktigt strategiskt arbete - med målet att nå positivt kassaflöde inom några år.

Motigt på börsen i år

I spåren av förseningar i orderinflöde och produktion som varit under 2019 och första halvåret 2020 har Svenska Aerogel haft det motigt på börsen under det senaste året. Utvecklingen har spätts på av externa faktorer som pandemin, men reflekterar också utspädningen från genomförda emissioner. Sedan årsskiftet har aktien fallit med nära 40%. Vi bedömer dock att det underliggande caset ligger kvar och om bolaget lyckas i sin satsning att nå marknadsacceptans, med ökad omsättning och orderingång, finns en god potential för en uppvärdering av aktien från dagens nivåer. Inbromsningen under andra kvartalet var väntad men vi har justerat ner prognoserna för helåret. Vi förväntar oss en trendmässigt mer väsentlig uppgång i orderingången under 2021 och 2022, vilket väntas ge genomslag i bolagets intäkter.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/svenska_aerogel_-_q2_2020.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Svenska Aerogel

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Svenska Aerogel

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.