Nyhet

Aerowash

Aerowash ökar intäkterna rejält och minskar förlusten i andra kvartalet

Flygplanstvättbolaget Aerowash ökar intäkterna rejält och minskar förlusten i andra kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 193,8 procent till 4,7 miljoner kronor (1,6).

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-2,0).

Resultatet före skatt var -1,4 miljoner kronor (-3,1).

Resultatet efter skatt blev -1,3 miljoner kronor (-3,0). Resultat per aktie hamnade på -0,19 kronor (-0,62).

Aerowash har under andra kvartalet genomfört en större refinansiering av bolaget. Genom en riktad nyemission och en företrädesemission tog bolaget in knappt 39 miljoner kronor före emissionskostnader.

- Angående strukturaffären med US Aviation så fortsätter processen med målsättning att kunna ha ett överlåtelseavtal på plats per den sista oktober i år. Transaktionen har dragit ut på tiden på grund av covid-pandemins effekter på flygindustrin. Den kommersiella driftsättningen av maskinerna i USA har försenats över ett år på grund av pandemin. Detta moment är en viktig milstolpe för att komma vidare med transaktionen, kommenterar vd Niklas Adler i delårsrapporten.

- För närvarande pågår ett intensivt arbeta med att driftsätta maskinerna i USA. Eftersom USA fortfarande inte tillåter inresor för personer från Schengen-området sker all utbildning och teknisk support på distans, vilket gör det hela mer komplicerat. Men samarbetet är mycket gott och vi räknar med att driftsättningen ska kunna ske inom en mycket snar framtid för att därefter gå vidare med strukturaffären, fortsätter han.

- Jag och styrelsen ser fortsatt positivt på en sådan strukturaffär. Allt annat lika anser vi att Aerowash idag är ett starkare och bättre bolag jämfört med hur bolaget såg ut i november 2019 då den ursprungliga LOI:n undertecknades med US Aviation, vilket har förmedlats till US Aviation. Avslutningsvis kan vi se fram emot en spännande och händelserik höst för Aerowash, avslutar Niklas Adler.

Aerowash, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning4,71,6193,8%
Rörelseresultat-0,6-2,0
Resultat före skatt-1,4-3,1
Nettoresultat-1,3-3,0
Resultat per aktie, kronor-0,19-0,62


http://media.finwire.com/media/FWS006511E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aerowash

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aerowash

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt