Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden är inte särskilt lockade av Kvix och avstår från att teckna

Noteringsaktuella träningsplattformsbolaget Kvix tillhandahåller en streamingplattform för träning och hälsa. Marknaden för träning i hemmet har ökat under pandemin. Bolaget har 43 000 medlemmar på plattformen. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om framtida kapitalbehov, det ges inom information om långsiktiga kapitalbehovet i prospektet.

"Kvix är ett relativt nystartat bolag och tillväxten på deras plattform verkar vara god för tillfället. Att antalet gratismedlemmar kontinuerligt ökar är centralt. Utmaningen blir att konvertera dem till fullt betalande kunder. Målet om 10 000 betalande kunder 2022 känns utmanande att nå. Värderingen på 61 miljoner kronor efter pengarna sticker inte ut som låg. Cirka 43,5 miljoner kronor har investerats i bolaget inklusive den förestående emissionen jämförelsevis. Efter att ha tittat översiktligt på prospektet blir vi inte särskilt lockade av Kvix", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och avstår från att teckna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kvix

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kvix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt