Nyhet

Affärsvärlden behåller sitt neutrala råd för Guideline Geo, väntar på vändning uppåt för tillväxten

Geofysikbolaget Guideline Geo har fått en rejäl skjuts på börsen efter en efterlängtad fastighetsförsäljning. Frågan är dock hur det egentligen står till med den underliggande affären i bolaget. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen ser en potential på 33 procent i aktien på ett par års sikt.

"Det är inget som lockar oss jättemycket givet de risker som är inblandade. En konkret risk är till exempel att bolaget spenderar mycket på utveckling av nya produkter som sedan inte säljer så bra. Affärsvärlden är inte tillräckligt hoppfulla för att våga sig på ett köp. Vi behåller vårt neutrala råd och inväntar signaler om vändning i den negativa tillväxttrenden", skriver tidningen i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Guideline Geo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Guideline Geo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt