Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett förnyat köpråd för Scandidos

I somras seglade medicinteknikbolaget RTI Group upp som största ägare i Scandidos. RTI är verksamma inom kvalitetssäkring av röntgen. Scandidos största konkurrent har också blivit uppköpta. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 37 procent i aktien.

"Gustaf Piehl har nu varit vd i drygt ett år. 10 procent tillväxt under pandemin är godkänt. Det borde finnas ett stort uppdämd behov i sektorn i takt med att pandemin klingar av världen över. Huvudkonkurrenten Sun Nuclear har blivit uppköpta. Kanske leder det till integrationsproblem initialt vilket kan öppna upp för aktörer som Scandidos. Att RTI Group kommit in som ny huvudägare är mycket positivt. Aktiemarknaden har hittills tagit beskedet med en axelryckning. Risken är att Scandidos inte får fart på försäljningen. Tillväxtmöjligheterna överskuggar dock riskerna. För investerare som gillar småbolag med lite högre riskprofil blir rådet köp", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ScandiDos

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ScandiDos

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt